Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέκαμψε το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +4,55% και τα 34,73 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανέκαμψε το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +4,55% και τα 34,73 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξεως του +5,65% στα 33,28 δολ. ανά βαρέλι
Ισχυρή άνοδο κατέγραψε σήμερα Παρασκευή (13/3) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας μετά τις απώλειες των προηγούμνενων ημερών, καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην παγκόσμια ζήτηση.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +4,55% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 34,73 δολ. ανά βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες άνω του -7% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξεως του +5,65% στα 33,28 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει χθες κατά -4,5%.
Για το σύνολο της τρέχουσας εβδομάδας οι απώλειες για το Brent διαμορφώνονται στο -23%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφώνεται στο -22%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το 2008.
Η χθεσινή απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, να αναστείλει τα ταξίδα από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη αναμένεται επίσης να συμβάλλει στην αύξηση των αποθεμάτω παγκοσμίως, διατηρώντας τις τιμές του «μαύρου χρυσού» υπό πίεση.
«Υπήρχε υπερποσφορά στο πετρέλαιο πριν από τον κορωνοϊό και τώρα υπάρχει ακόμα περισσότερη, όχι μόνο επειδή υποχωρεί κάθε μέρα η ζήτηση, αλλά επίσης επειδή η προσφορά γίνεται μεγαλύτερη», δήλωσε ο αναλυτής αγορών της IBW Oil Brief, Igor Windisch.
Μάλιστα, ο ίδιος διευκρινίζει ότι «αυτή η κατάρρευση δεν είναι πανικός, αλλά είναι απλή λογική, και πραγματικά είναι το μόνο καθησυχαστικό γεγονός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης