Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι μετοχές επιστρέφουν από εκεί που… ξεκίνησαν - Απίστευτα τραγική η εικόνα των γραφημάτων

Οι μετοχές επιστρέφουν από εκεί που… ξεκίνησαν - Απίστευτα τραγική η εικόνα των γραφημάτων
Απώλειες 21,3% καταγράφει ο γενικός δείκτης στις 4 συνεδριάσεις της εβδομάδας που διανύουμε
Τρομακτικές σκηνές καταγράφονται εδώ και λίγες εβδομάδες στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, λόγω της επέλασης του κορωνοϊού και τις αρνητικές επιπτώσεις που αναμένεται να έχει στην παγκόσμια οικονομία.
Η χθεσινή 12/3 εικόνα των κεφαλαιαγορών προκάλεσε σοκ σε όσους ασχολούνται με τα χρηματιστήρια, αφού ο DAX ενώ υποχωρούσε για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση βρέθηκε μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ να χάνει άνω του 10% και αργότερα ξεπέρασε και το 12%.
Το limit down στα παράγωγα του DOW έδωσε άνοιγμα κάτω από τις 22.000 μονάδες στο δείκτη και στη συνέχεια βρέθηκε και αυτός να χάνει άνω του 8%.
Το ελληνικό χρηματιστήριο παραδόθηκε από νωρίς, με αποτέλεσμα οι μετοχές να καταγράψουν νέες μεγάλες απώλειες.
Εντυπωσιακή είναι η καταστροφή όπως αυτή αποτυπώνεται στα διαγράμματα επιμέρους μετοχών.
Καμία στήριξη δεν μπορεί να κρατήσει αυτό που γίνεται και όλες οι μετοχές σπάνε με ευκολία κοντινές στηρίξεις και βαδίζουν προς τις επόμενες, τις οποίες πάλι σπάνε με ευκολία.
Οι απώλειες για τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεπερνάνε ακόμα και το 60% και λίγες καταφέρνουν να έχουν απώλειες μικρότερες από το δείκτη αναφοράς.
Τα διαγράμματα δείχνουν πως οι μετοχές βαδίζουν με ευκολία στο σημείο αφετηρίας της ανοδικής κίνησης με το ερώτημα που τίθεται να έχει να κάνει με το αν μπορεί να σταματήσει εκεί η πτώση, αφού πλέον βρίσκονται τόσο κοντά και οι χώρες τώρα αρχίζουν να παίρνουν μέτρα για να αποφύγουν την εξάπλωση του ιού και ο αντίκτυπος στις οικονομίες δεν έχει φανεί ακόμα.
Τι έχουν επομένως ακόμα να προεξοφλήσουν οι αγορές;
Το ΧΑ μετά τη χθεσινή υποχώρηση έχει γυρίσει 45 μήνες πίσω και οι αποτιμήσεις πολλών μετοχών έχουν κοπεί στο μισό και παραπάνω.
Τι θα συμβεί στα εταιρικά κέρδη του 2020; Θα μειωθούν αισθητά; Θα διατηρηθεί η τάση και στο 2021;
Προς το παρόν οι αγορές προεξοφλούν ραγδαία υποχώρηση των εταιρικών κερδών, ενώ βλέπουν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην πείθει, ούτε σε αυτή την κρίση.
Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στα 1,14 ευρώ και είχε ξεκινήσει την άνοδο από τα χαμηλά του Ιανουαρίου 2019 στα 0,92 ευρώ.
Image
Η ΔΕΗ το Μάιο του 2019 ήταν στα 1,25 ευρώ και σήμερα η πτώση από τα 4,30 ευρώ την έχει φέρει στα 1,83 ευρώ.
Image
Η Jumbo τον Οκτώβριο του 2018 ήταν στα 10,80 ευρώ και σήμερα βρίσκεται στα 12,70 ευρώ.
Image
Σημειώνεται πως ο γενικός δείκτης από την αρχή του έτους υποχωρεί πλέον 41% και μέσα στις 4 συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας έχει απώλειες 21,35%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης