Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στις 19 Μαρτίου η απόφαση της ΓΣ των Ναυπηγείων Ελευσίνας για τη μεταβίβαση στην ΟΝΕΧ

tags :
Στις 19 Μαρτίου η απόφαση της ΓΣ των Ναυπηγείων Ελευσίνας για τη μεταβίβαση στην ΟΝΕΧ
Νεώριον: Στις 19/3 η συνέχεια της ΓΣ για τη μεταβίβαση των μετοχών - Αποφασίστηκε η εξυγίανση της εταιρείας
«Πράσινο φως» στη διαδικασία εξυγίανσης της εταιρείας Νεωρίου Συμμετοχών Α.Ε. άναψε η χθεσινή (12/3) Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που συνήλθε στα γραφεία της στην Ελευσίνα, κάτω μάλιστα από αυστηρά μέτρα ασφάλειας λόγω… κορωνοίού.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση των Ναυπηγείων «αποφασίζεται η εξυγίανση της εταιρείας με τη διαδικασία του άρθρου  106 β, δ  του Πτωχευτικού  Κώδικα.
 Για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης επί του δεύτερου θέματος  της ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ., δηλαδή τη μεταβίβαση της εταιρίας Νεώριο Συμμετοχών Α.Ε. σε διάδοχο σχήμα υπό την ΟΝΕΧ ELEFSIS SHIPYARDS, «ομόφωνα αποφασίστηκε η διακοπή της ΓΣ και η συνέχισή της την  Πέμπτη 19/3 2020 κι ώρα 13.00 στον ίδιο χώρο χωρίς νέα πρόσκληση.
«Στόχος της κίνησης αυτής», όπως τονίστηκε από τη διοίκηση,  είναι να προσκομιστούν στη νέα συνεδρίαση, επιπλέον στοιχεία σχετικά με την συγκεκριμένη πρόταση του επενδυτή ΟΝΕΧ ΑΕ και τη διαδικασία εξυγίανσης.
Ήδη έχει υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μεταβίβαση των ναυπηγείων.
Στη συνέχεια εφόσον υπάρξει επικύρωση από τη ΓΣ την επόμενη εβδομάδα της  μεταβίβασης των μετοχών του νυν προέδρου των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Νίκου Ταβουλάρη της μεταβίβασης, στη συνέχεια θα υποβληθεί το σχετικό σχέδιο εξυγίανσης στο αρμόδιο πολυμελές Πρωτοδικείο.  
Ουσιαστικά η όλη  διαδικασία εξυγίανσης είναι ταυτόσημη με αυτή που ακολουθήθηκε και στο Νεώριο Σύρου.
Έτσι θα μπορέσει να συνεχιστεί η  λειτουργία του ναυπηγείου από την ONEX μέχρι την τελική μεταβίβαση της Νεωρίου Συμμετοχών. Βέβαια  στα  Ναυπηγεία Ελευσίνας ήδη κατασκευάζονται άλλες δύο πυραυλάκατοι από το πρόγραμμα ναυπηγήσεων του Πολεμικού Ναυτικού.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης