Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πακέτο μέτρων για τους ιδιοκτήτες Airbnb - Eπιστρέφει το τέλος εξυπηρέτησης

tags :
Πακέτο μέτρων για τους ιδιοκτήτες Airbnb - Eπιστρέφει το τέλος εξυπηρέτησης
Πακέτο μέτρων για τους ιδιοκτήτες Airbnb διαμόρφωσε η πλατφόρμα
Η Airbnb μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, εξέδωσε οδηγία τόσο για τους ιδιοκτήτες  (hosts) όσο και για τους έκτακτους επισκέπτες (guests) και αφορά τις «πιο ευέλικτες κρατήσεις», δίνοντας μια σειρά εργαλείων και προγραμμάτων που αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας και να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τα σχέδιά τους για φιλοξενία ή ταξίδια.
Σήμερα, οι hosts της Airbnb προσφέρουν ήδη ευέλικτες και μέτριες πολιτικές ακύρωσης σε πάνω από το 60% των ενεργών καταχωρίσεων.
Αυτές οι βελτιώσεις στοχεύουν στην προώθηση μιας δίκαιης ισορροπίας και πρόσθετης διαφάνειας για τη μοναδική αμφίδρομη κοινότητά μας, που αποτελείται από οικοδεσπότες (ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρηματίες φιλοξενίας) και επισκέπτες (ταξιδιώτες που αναζητούν μοναδικά καταλύματα και τοπικές εμπειρίες).
Όταν ξεσπά μια κρίση όπως αυτή του κορωνοϊού,  επηρεάζονται τόσο οι οικοδεσπότες της Airbnb όσο και οι επισκέπτες.
Οι οικοδεσπότες χάνουν τα κέρδη στα οποία βασίζονται για να τα βγάλουν πέρα.
Οι επισκέπτες χάνουν τις αποταμιεύσεις που με κόπο έχουν αποκτήσεις για τις διακοπές τους.
Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε και τις δύο πλευρές και αναλαμβάνουμε μια σειρά ενεργειών.
Καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι άλλες επιπτώσεις έχουν γίνει πιο διαδεδομένες, εισάγουμε τις «Πιο Ευέλικτες Κρατήσεις» για να δώσουμε στους ταξιδιώτες περισσότερη σιγουριά κατά την κράτηση και να βοηθήσουμε τους οικοδεσπότες να εξασφαλίσουν περισσότερες κρατήσεις μακροπρόθεσμα:

Ανταμοιβή για ευέλικτους οικοδεσπότες

Οι οικοδεσπότες θα έχουν νέα εργαλεία για να εγκρίνουν άμεσα επιπλέον επιστροφές μέσω της πλατφόρμας μας. 
Η πλατφόρμα Airbnb προχωρά σε προωθητικές ενέργειες που αυξάνουν την προβολή αυτών των καταχωρίσεων για την προώθηση νέων κρατήσεων. 
Παραιτείται  από το κανονικό τέλος φιλοξενίας του 3% για νέες κρατήσεις για αυτές τις καταχωρήσεις μέχρι την 1η Ιουνίου 2020.
Φίλτρο εύκολης αναζήτησης για ταξιδιώτες
Οι επισκέπτες θα έχουν φίλτρα που διευκολύνουν την εύρεση και κράτηση επιλογών διαμονής που έχουν την καταλληλότερη πολιτική ακύρωσης (ευέλικτη, μέτρια ή αυστηρή), ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις τρέχουσες προοπτικές του COVID-19.

Επιστροφή 100% του τέλους εξυπηρέτησης επισκεπτών της Airbnb

Προτίθεται να αναλάβει  και στο μερίδιο που τις αναλογεί στην προσπάθεια να παρέχει  στους επισκέπτες μεγαλύτερη ασφάλεια.
Για κρατήσεις που γίνονται τώρα μέχρι την 1η Ιουνίου 2020, εάν οι επισκέπτες χρειαστεί να ακυρώσουν και δεν οφείλουν επιστροφή του τέλους εξυπηρέτησης επισκεπτών της Airbnb, θα επιστραφεί αυτό το ποσό ως ταξιδιωτικό κουπόνι το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικό ταξίδι.
Να σημειωθεί ότι στις περισσότερες από τις υπάρχουσες κρατήσεις  εξακολουθούν να ισχύουν ακυρώσεις χωρίς ποινή.
Για τις υπόλοιπες, και εφόσον ισχύουν σοβαρές και απρόβλεπτες συνθήκες, υπάρχει η επιλογή της ακύρωσης λόγω “ειδικών περιστάσεων”.
Αυτή  παρέχει στους επισκέπτες 100% επιστροφή χρημάτων.
Ήδη από την αρχή του ξεσπάσματος του κορωνοϊού, επεκτείνετε η ισχύ αυτής της επιλογής προκειμένου να καλυφθούν συνθήκες και τοποθεσίες που επηρεάστηκαν σοβαρά, χρησιμοποιώντας κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από τις κυβερνήσεις και τις υγειονομικές αρχές.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης