Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +2,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2020

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +2,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2020
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση της τάξεως του -1,9%
Άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης για τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (12/3) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά +2,3% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -1,8%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +1,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση της τάξεως του -1,9%, έναντι ετήσιας πτώσης -3,6% τον Δεκέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,9%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά +2% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019 καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -1,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας ενδιάμεσων αγαθών κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο, και συγκεκριμένα στο +3,2%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τους τομείς κεφαλαιουχικών αγαθών και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκε κατά +2,6% και +0,8%.
Ο τομέας διαρκών καταναλωτικών αγαθών σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα ο τομέας παραγωγής ενέργειας κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο ήταν η Ιρλανδία (+5,7%) και η Ουγγαρία (+4,6%), ενώ αντίθετα οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση ήταν η Δανία (-2,1%) και η Λετονία (-1,9%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης