Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Θα προχωρήσουμε σε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας εάν χρειαστεί - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις

Kuroda (BoJ): Θα προχωρήσουμε σε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας εάν χρειαστεί - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις
Ο Haruhiko Kuroda τόνισε ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι πρόθυμη να λάβει περαιτέρω μέτρα προκειμένου να μετριάσει τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην οικονομία
Την ετοιμότητα της Τράπεζας της Ιαπωνίας να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας εάν χρειαστεί, εξέφρασε σήμερα (12/3) ο επικεφαλής της BoJ, Haruhiko Kuroda, στον απόηχο της συνάντησης που είχε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Shinzo Abe.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στην κατάσταση γύρω από τον κορωνοϊό, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι «η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι πρόθυμη να λάβει περαιτέρω μέτρα στήριξης, προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην οικονομία και να μετριάσει τις επιδράσεις του».
«Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό Abe τις κινήσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών», δήλωσε ο Haruhiko Kuroda, ο οποίος πρόσθεσε ότι «οι αγορές παγκοσμίως καταγράφουν άγριες διακυμάνσεις λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού».
«Θα ανταποκριθούμε στον αντίκτυπο του κορωνοϊού παρέχοντας επαρκή ρευστότητα στην αγορά και προχωρώντας στην αγορά περιουσιακών στοιχείων όπως αρμόζει», υπογράμμισε ο επικεφαλής της BoJ, ενώ πρόσθεσε ότι η Κεντρική Τράπεζα ήδη αντιμετωπίζει τις επιδράσεις από τον COVID-19.
Παράλληλα, επικεφαλής της Bank of Japan τόνισε ότι «θα εγκαίρως λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα, όπως είναι απαραίτητο, ενώ παράλληλα παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις».
Η συνάντηση του Haruhiko Kuroda με τον Shinzo Abe έρχεται μία εβδομάδα πριν από τη συνεδρίαση της Τράπεζας, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, προκειμένου να περιοριστεί ο αντίκτυπος από την έξαρτη σου COVID-19.
Νωρίτερα, τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας έδειξαν ότι ο Δείκτης Επιχειρηματικής Έρευνας (BSI) των μεγάλων επιχειρήσεων υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών για το πρώτο τρίμηνο του 2020, και συγκεκριμένα στις -10,1 μονάδες.
Μάλιστα, ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο κατέγραψε «βουτιά» στις -17,2 μονάδες, έναντι -7,8 μονάδων το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ο δείκτης που σχετίζεται με τις προοπτικές του κλάδου βελτιώθηκε στις -5,5 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης