Διεθνή

Νέες ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω κορωνοϊού και ΗΠΑ - Στο -7,2% και τα 33,22 δολ/βαρέλι το Brent

Νέες ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω κορωνοϊού και ΗΠΑ - Στο -7,2% και τα 33,22 δολ/βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση -4,5% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 31,5 δολ. ανά βαρέλι 
(upd) Νέες ισχυρές απώλειες καταγράφει σήμερα Πέμπτη (12/3) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις τόσο από την κύρυξη του κορωνοϊού σε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο και από την αύξηση που σημειώθηκε στα αποθέματα ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Το πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 7,2%, στα 33,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Απριλίου σημείωσε πτώση 4,5%, κλείνοντας στα 31,50 δολ. το βαρέλι.
«Βλέπουμε αυτή τη στιγμή ολόκληρο τον κόσμο να κλειδώνεται», τόνισε ο ιδρυτής της Vanda Insights, Vandana Hari, διευκρινίζοντας ότι «η ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε να γκρεμιστεί και όλες οι προηγούμενες προβλέψεις για την κατανάλωση πετρελαίου να θεωρηθούν ξεπερασμένες».
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε των αναστολή όλων των ταξιδίων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο, για τον επόμενο μήνα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα κάλεσε το Κογκρέσο να να θεσπίσει φορολογικές ελαφρύνεσιες.
Οι νέοι ταξιδιωτικοί προορισμοί αναμένεται να επηρεάσουν ακόμα περισσότερο τη ζήτηση πετρελαίου κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, γεγονός που θα συμβάλλει στην αύξηση των αποθεμάτων παγκοσμίως.
Όσον αφορά τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ, σημειώθηκε αύξηση στα αποθέματα της χώρας για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020 κατά 7,7 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 2,3 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 5 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου κατέγραψαν πτώση της τάξεως των 6,4 εκατ. βαρελιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης