Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Ο κορωνοϊός προκαλεί αστάθεια στην αγορά πετρελαίου - Παραμένουμε σε επικοινωνία με τον ΟΠΕΚ

Novak (Ρωσία): Ο κορωνοϊός προκαλεί αστάθεια στην αγορά πετρελαίου - Παραμένουμε σε επικοινωνία με τον ΟΠΕΚ
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι η Μόσχα θα λάβει κανονικά μέρος στη συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής του ΟΠΕΚ+
Στο γεγονός ότι ο κορωνοϊός προκαλεί αστάθεια στην αγορά πετρελαίου αναφέρθηκε σήμερα (11/3) ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του συνεχίζει τον διάλογο με τον ΟΠΕΚ παρά τη μη επίτευξη συμφωνίας την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, ο κ. Novak δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή η αγορά πετρελαίου είναι ασταθής εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού», ενώ πρόσθεσε ότι «η Ρωσία συνεχίζει τον διάλογο και πραγματοποιεί πολλές τηλεφωνικές επαφές με μέλη εντός και εκτός ΟΠΕΚ».
Μάλιστα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι η Μόσχα θα λάβει κανονικά μέρος στη συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής του ΟΠΕΚ+ στις 18 Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει σε κάποια κοινή απόφαση για την παραγωγή πετρελαίου.
Αναφερόμενος στα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα, ο κ. Novak δήλωσε ότι αυτή η ενέργεια «πιθανώς να μην αποτελεί την καλύτερη επιλογή», προσθέτοντας ότι «η Σαουδική Αραβία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να προωθήσει τα προϊόντα της».
Σημειώνεται ότι η κατάρρευση της συμφωνίας μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας, καθώς και η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την τιμή πώλησης πετρελαίου και να αυξήσει την παραγωγή της, οδήγησαν το πετρέλαιο στο να καταγράψει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 1991.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης