Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με βοήθεια από τις ξένες αγορές κοιτάζει υψηλότερα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με βοήθεια από τις ξένες αγορές κοιτάζει υψηλότερα
ΑΓΟΡΕΣ: Αν και χθες αργά το βράδυ DOW και DAX (παράγωγο) είχαν κλείσει στα υψηλά τους, σήμερα ξημερώματα ώρα Ελλάδος έχαναν όλη την άνοδο. Λίγο το πρωί βελτίωσαν την εικόνα τους και άνοιξαν με καλή άνοδο. Βέβαια εμείς είχαμε κλείσει σε υψηλότερα επίπεδα και σήμερα προσπαθούμε να κρατηθούμε.

Αν τα ξένα πάνε καλά σήμερα, τότε έχουμε καλές πιθανότητες να κάνουμε μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση. Η μεταβλητότητα θα παραμείνει υψηλή. Το ΧΑ δε πρέπει να υποχωρήσει κάτω από τις 600-590 μονάδες, αλλά αν τα ξένα ξαναγυρίσουν κάτω δεν το αποκλείουμε. Χρειάζεται προσοχή και αυξημένα αντανακλαστικά. Προς το παρόν τα ξένα κρατάνε.

COVID-19: Τα μέτρα ύψους 25 δισ. ευρώ της Ε.Ε. ίσως είναι λίγα για ένα τέτοιο ζήτημα. Δε το εξετάζουμε μόνο σε σύγκριση με το ευρωπαϊκό ΑΕΠ. Δείτε για παράδειγμα τα 700 εκατ. ευρώ που έδωσε τόσο εύκολα στην Ελλάδα για το προσφυγικό. Ας μη θυμηθούμε τι είχε δώσει αρχικά στην Ελλάδα για την κρίση χρέους και πόσο πήγε τελικά ο λογαριασμός.

INSIDERS: Βλέπουμε αγορές μετοχών από στελέχη και τις ίδιες τις εταιρείες. Χρειάζεται να δούμε κι άλλους. Πολλοί είναι αυτοί που απέχουν και βλέπουν τις μετοχές τους να έχουν υποχωρήσει 50% σε λίγες εβδομάδες. Προφανώς αυτό κάτι σημαίνει. Και δεν αναφερόμαστε σε αυτές που οι βασικοί μέτοχοι έχουν το 70% και βάλε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζει ανοδικά η Alpha Bank, αλλά χωρίς να έχει φτάσει το χθεσινό υψηλό ημέρας. Καλή κίνηση και από την Τράπεζα Πειραιώς και μικρότερη η άνοδος από Εθνική και Eurobank.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Κράτησε τα 6 ευρώ ξανά και προσπαθεί να απομακρυνθεί.

ΑΔΜΗΕ: Γίνονται αγορές ιδίων και αυτό βοηθάει τη μετοχή. Στα 2 ευρώ περίπου με μικρή άνοδο. Η αποτίμηση στα 470 εκατ. ευρώ περίπου.

ΔΕΗ: Συνεχίζεται η αντίδραση και η μετοχή κάνει πράξεις στα 2,25 ευρώ.

JUMBO: Χωρίς μεγάλους όγκους η μετοχή, στις τελευταίες συνεδριάσεις. Το ξεκίνημα σήμερα είναι πτωτικό και κάτω από τα 15 ευρώ, ενώ χθες είχε φτάσει ενδοσυνεδριακά πάνω από τα 15,7 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καλό ξεκίνημα και εδώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ (απάντηση): Πραγματικά μεγάλη η κατάρρευση της μετοχής, αλλά δεν είναι η μόνη. Επιπλέον είχε και άλλα θέματα η συγκεκριμένη λόγω πωλήσεων από βασικό μέτοχο. Ωστόσο, αν κάποιοι όπως έλεγαν στις ανακοινώσεις πιστεύουν στην αλλαγή σελίδας της εταιρείας, ήρθε η ώρα να το δείξουν και στο ταμπλό.

Η συγκεκριμένη εταιρεία στα τέλη Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων, σημείωσε πως μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες μπαίνουν οι βάσεις για την απρόσκοπτη ανάπτυξη της εταιρείας. Ιδού λοιπόν κύριοι η ευκαιρία σας…

ΑS COMPANY: Έχει ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών με τη μετοχή να βρίσκεται πάντως κάτω από τα 2 ευρώ και την αποτίμηση να είναι στα 25 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης