Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,62% και τα 37,45 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,62% και τα 37,45 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,17% στα 34,42 δολ. ανά βαρέλι
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη (11/3) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω προσδοκιών στις τάξεις των επενδυτών ότι οι παραγωγοί πετρελαίου στις ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε περικοπές το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +0,62% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 37,45 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,17% στα 34,42 δολ. ανά βαρέλι.
Μέχρι στιγμής το πετρέλαιο έχει ανακτήσει περίπου το 50% των απωλειών που κατέγραψε την Δευτέρα, στον απόηχο της κατάρρευσης της συμφωνίας μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας, καθώς και της απόφασης της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις τιμές πώλησης του πετρελαίου.
Στις ΗΠΑ, αρκετοί παραγωγοί πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης και της Occidental Petroleum, προχωρούν σε περιορισμό των δαπανών τους, μετά τη «βουτιά» που σημείωσαν οι τιμές στο πετρέλαιο, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σταδιακή μείωση της παραγωγής τους.
«Οι προσδοκίες ότι οι παραγωγοί αμερικανικού σχιστολιθικού θα χρειαστούν να μειώσουν την παραγωγή τους βοήθησε στη βελτίωση του κλίματος στην αγορά», δήλωσε ο αναλυτής εμπορευμάτων της Rakuten Securities, Satoru Yoshida.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της ANZ τόνισαν ότι «η ανάκαμψη στο πετρέλαιο δεν αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία να δηλώνουν πόσο πολύ μπορούν να αυξήσου ντην παραγωγή τους, καθώς ξεκινάει η μάχη για το μερίδιο της αγοράς».
Η άνοδος σημειώνεται παρά το γεγονός ότι το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αύξηση των αποθεμάτων κατά 6,4 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Μαρτίου, ενώ τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα κατέγραψαν άνοδο της τάξεως των 364 χιλ. βαρελιών.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης για το ίδιο διάστημα υποχώρησαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου, τα οποία υποχώρησαν κατά 4,7 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης