Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συρίγος (ΝΔ): Στον Έβρο έσπασε το σχέδιο Erdogan να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και να στείλει μήνυμα στην ΕΕ

tags :
Συρίγος (ΝΔ): Στον Έβρο έσπασε το σχέδιο Erdogan να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και να στείλει μήνυμα στην ΕΕ
Ο Erdogan απειλούσε ότι θα ανοίξει τις πύλες της Τουρκίας, το έπραξε και δεν έγινε τίποτα είπε ο βουλευτής της ΝΔ
Τη θέση ότι στον Έβρο «έσπασε» το σχέδιο του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και μέσω αυτής της κίνησης να στείλει μήνυμα στην Ευρώπη για τους μετανάστες διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος.
«Ο Erdogan κράδαινε ως όπλο όλα αυτά τα χρόνια την απειλή ότι θα ανοίξει τις πύλες της Τουρκίας προς την Ευρώπη και θα «πλημμυρίσει» η Ευρώπη με πρόσφυγες.
Ανοίγει τις πύλες και δεν γίνεται τίποτα.
"Σπάει" όλο αυτό το πράγμα στον Έβρο.
Αυτό που έγινε στον Έβρο είναι η επιτομή του υβριδικού πολέμου.
Στόχος του Τούρκου Προέδρου ήταν να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και μέσω αυτού να στείλει ένα μήνυμα στην Ευρώπη "κοιτάξτε τι μπορώ να σας κάνω με τους μετανάστες", κάτι το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Συρίγος, ο οποίος τόνισε ότι εξεπλάγη από αυτό που έγινε στον Έβρο.
Όπως είπε, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει πως ο Τούρκος Πρόεδρος είναι «ένας άνθρωπος που παίζει στα άκρα» τόσο στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας του όσο και στην «προσπάθειά του να αποσταθεροποιήσει άλλα κράτη την περίοδο των Αραβικών Ανοίξεων και να τοποθετήσει φίλα προσκείμενες μουσουλμανικές αδελφότητες σε Αίγυπτο, Τυνησία, Συρία», αυτό που έγινε το τετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας αφορά τη συνειδητή προσπάθεια αποσταθεροποίησης μιας χώρας της ΕΕ.
«Μιλάμε για μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο ίδιος συνειδητά προσπάθησε να μας αποσταθεροποιήσει.
Ήταν απόλυτα οργανωμένο αυτό το πράγμα.
Ό,τι έγινε στον Έβρο, ήταν η επιτομή του υβριδικού πολέμου, ωστόσο ο σχεδιασμός έπασχε.
«Επέλεξε τον Έβρο, που είναι το καλύτερα φυλασσόμενο τμήμα της ελληνικής μεθορίου [...]
Το δεύτερο είναι ότι είχαν ήδη ληφθεί μέτρα δυο μέρες πιο πριν για να σταματήσουν οι παράνομες είσοδοι στη χώρα.
Το τρίτο είναι ότι η κυβέρνηση αντέδρασε έγκαιρα και έστειλε ευτυχώς αστυνομικές δυνάμεις, διότι όταν έχεις αμάχους δεν μπορείς να βάλεις τον στρατό μπροστά γιατί θα έχεις θύματα.
Είναι εντυπωσιακό το πώς οι Τούρκοι "έψαχναν" για νεκρό και κατασκεύασαν.
Όλη αυτή η προπαγάνδα είναι στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.
Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές επαφές του Erdogan στις Βρυξέλλες, ο κ.Συρίγος εκτίμησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος πήγε εκεί διεκδικώντας άρση της βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην ΕΕ.
«Ήθελε να γυρίσει πίσω και να πει: "κοιτάξτε τι πήρα".
Αυτό δεν του το έδωσαν κι αυτό τον εκνεύρισε.
Από εκεί και πέρα, αυτό που ξεκίνησε χθες είναι η επαναδιαπραγμάτευση της ειδικής σχέσης της Τουρκίας με την ΕΕ» είπε ο κ.Συρίγος, αναφέροντας πως ο Erdogan «στα νησιά θα συνεχίσει την τακτική που είχε στο παρελθόν, δηλαδή πριν από την Καθαρά Δευτέρα, θα ελέγχει ως ένα βαθμό τις ροές» και ότι στον Έβρο «επειδή δεν περιλαμβάνεται στο ανακοινωθέν της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση του Μαρτίου 2016, θα εξακολουθεί να υπάρχει πίεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης