Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Επίσκεψη του προέδρου Xi Jinping στην Ουχάν, στο επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού

tags :
Κίνα: Επίσκεψη του προέδρου Xi Jinping στην Ουχάν, στο επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού
Η Κίνα πιστεύει πως τα προληπτικά μέτρα απέδωσα και ότι η επιδημία βρίσκεται σε ύφεση
Στην πόλη Ουχάν, όπου και εκδηλώθηκε ο κορωνοϊός, βρέθηκε σήμερα Τρίτη 10/3 και για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της επιδημίας ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, στέλνοντας έτσι το μήνυμα πως το Πεκίνο πιστεύει πως τα προληπτικά μέτρα απέδωσαν και ότι η επιδημία βρίσκεται σε ύφεση.
Ο πρόεδρος της Κίνας θα συνομιλήσει με κατοίκους, γιατρούς, ασθενείς και αξιωματούχους στο πλαίσιο της επίσκεψής του για την «επιθεώρηση» των μέτρων πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι.
Σημειώνεται πως τόσο η πόλη Ουχάν όσο και η επαρχία Χουμπέι τέθηκαν από το πρώτο στάδιο της κρίσης σε αποκλεισμό.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι αρμόδιες αρχές ανέφεραν πως δεν υπάρχει κανένα νέο κρούσμα του κορωνοϊού εκτός της επαρχίας Χουμπέι.
Η επίσκεψη του Xi Jinping στην Ουχάν έδωσαν ώθηση στις αγορές της Κίνας.
«Είναι προφανές ότι ο Xi δεν θα μπορούσε να επισκεφθεί την Ουχάν διότι ήταν πολύ υψηλός ο κίνδυνος να μολυνθεί από τον ιό.
Είναι εκεί για να μαζέψει τη σοδιά του.
Η παρουσία του εκεί σημαίνει πως το Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας είναι έτοιμο να ανακοινώσει σύντομα τη νίκη του κατά του ιού» ανέφερε ο Zhang Ming, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Renmin στο Πεκίνο.
Ο Xi, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, θα εκφράσει εξάλλου τις ευχαριστίες του και αυτές της κυβέρνησής του στους εργαζόμενους στον τομέα της δημόσιας υγείας, τους αξιωματικούς και τους οπλίτες των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, τους αστυνομικούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους τοπικούς αξιωματούχους και τους εθελοντές που έδωσαν μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην πρώτη γραμμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης