Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 13,3% για ΝΔ - Προηγείται με 37% έναντι 23,7% του ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 13,3% για ΝΔ - Προηγείται με 37% έναντι 23,7% του ΣΥΡΙΖΑ
Στις 13,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων – Υπεροχή Κυριάκου Μητσοτάκη και στο ερώτημα για τον «πιο αποτελεσματικό πρωθυπουργό»
Τρεις στους τέσσερις πολίτες συμφωνούν -από λίγο έως πολύ- με τα μέτρα της κυβέρνησης για το σφράγισμα των συνόρων στον Έβρο και το Αιγαίο.
Αυτό προκύπτει από την δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που παρουσιάστηκε απόψε (9/3) στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του OPEN.

Image


Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη σε ότι αφορά τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά ή την ηπειρωτική χώρα, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι ότι το 60% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στο ερώτημα εάν θα αποδεχόταν τη λειτουργία κλειστού κέντρου στην περιοχή του. Σε ότι αφορά τον κορωνοϊό το 79% δηλώνει επαρκώς ενημερωμένο.

Image

Σαφέστατη είναι η υπεροχή Μητσοτάκη και στο ερώτημα για τον πιο αποτελεσματικό πρωθυπουργό. Συγκεντρώνει ποσοστό 46% Στο 22% ο Αλέξης Τσίπρας.

Image

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ προηγείται με 13,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 6,1%, το ΚΚΕ 5,6% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,2 από 3,7% που είχε λάβει στις εθνικές εκλογές. Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 2,3% και η Χρυσή Αυγή στο όριο του 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης