Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Επικίνδυνο το κραχ στις αγορές, η FED ετοιμάζει εκτεταμένο QE και νέα μείωση 0,50%

tags :
Nomura: Επικίνδυνο το κραχ στις αγορές, η FED ετοιμάζει εκτεταμένο QE και νέα μείωση 0,50%
Το σκηνικό σοκ που είχε προκληθεί από τον κορωνοιό και ενταθεί με το πετρέλαιο προκάλεσαν χάος ρευστότητας με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, να βυθίζονται στην άβυσσο
Το σοκ της κατάρρευσης των αγορών εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα… θα είναι μη αναστρέψιμο προειδοποιεί ο ιαπωνικός οίκος Nomura και τονίζει ότι η FED θα ανακοινώσει εκτεταμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και νέες μειώσεις επιτοκίων θα φθάσουν στο 0,50% ή μειώσεις 1% έως τέλος Μαρτίου
Το σοκ που έχουν υποστεί πολλά μικρά και μεσαία χαρτοφυλάκια αναγκάζονται να ρευστοποιήσουν ένα σημαντικό μέρος των τοποθετήσεων τους.
Λόγω του χάους, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των Fed Funds προεξοφλούν μειώσεις επιτοκίων 1%  μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2020, με μοντέλα να δείχνουν ότι η Nasdaq θα σημειώσει την μεγαλύτερη πτώση λόγω των περιθωρίων που εμφανίζει.
Κάνοντας ένα βήμα πίσω, όλα ξεκίνησαν με τον κορωνοιό και εντάθηκαν με το πετρέλαιο και συγκεκριμένα με την έναρξη του  πολέμου τιμών που ξεκίνησε η Σαουδική Αραβία, ο οποίος έστειλε το Brent σε χαμηλά ετών 35 με 37 δολάρια.
Το σκηνικό σοκ που είχε προκληθεί από τον κορωνοιό και ενταθεί με το πετρέλαιο προκάλεσαν χάος ρευστότητας με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, να βυθίζονται στην άβυσσο.
Κατά την Nomura
1)Με την προσθήκη ενός ακόμη καταλύτη «μακροοικονομικού σοκ», όπως ο πόλεμος στο πετρέλαιο η πτώση εξελίχθηκε σε συστημική.
2)Αναμένονται παρεμβάσεις από τις κεντρικές τράπεζες και περισσότερες μειώσεις επιτοκίων από την FED π.χ. 1% πτώση έως το τέλος του Μαρτίου 2020 για να αποτραπούν τα χειρότερα
3)Η καμπύλη του δείκτη VIX βρίσκεται σε πολύ κρίσιμα επίπεδα τα οποία εάν διασπαστούν θα επιτείνουν το πρόβλημα.
4)Με την έναρξη λειτουργίας του S & P υπήρξαν διακοπές 15 λεπτών προκαλώντας σοκ καθώς όλα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τα δικαιώματα προαίρεσης που βασίζονται στις ΗΠΑ θα μπλοκάροντας.
Η πτώση του δείκτη S & P 500 κατά 20% θα τερμάτιζε βίαια την διαπραγμάτευση.
Οι αγορές πάντως προβλέπουν νέες μειώσεις επιτοκίων από την FED και άλλες κεντρικές τράπεζες και αυτό έχει περάσει στις αποτιμήσεις των ομολόγων.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/CTA%20positions%203.9.jpg?itok=c1rUVYQ9
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/nasdaq%20event.png?itok=H1WMfawJ
Τι μπορεί να περιμένει η αγορά;

Στήριξη από τον Trump με την παροχή οικονομικών μέτρων και κινήτρων για την καταπολέμηση του κορωνοιού.
Τα νέα μέτρα ρευστότητας ειδικά στην repo αγορά.
Αγορές στοιχείων ενεργητικού από την FED μεγάλης κλίμακας (LSAP) - το οποίο όλος ο κόσμος περιμένει τώρα να επεκταθεί σε μια ευρύτερη επένδυση κατά τα πρότυπα της  BoJ / ΕΚΤ.
Και ενώ περιμένουμε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να αρχίσουν να πανικοβάλλονται ακόμη αυτό δεν έχει συμβεί με σαφή τρόπο.
Ο δείκτης S & P 500, πωλείται κάτω από 2757,74 μονάδες αν και οι 2750 μονάδες είναι κρίσιμες τεχνικά.
Ο δείκτης NASDAQ εμφανίζει μέγιστη καθοδική κίνηση έως τις  7017,65  από 8300 μονάδες της τρέχουσας περιόδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης