Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής: Ο εκβιασμός Erdogan τελειώνει εδώ

tags :
Καραμανλής: Ο εκβιασμός Erdogan τελειώνει εδώ
Η Τουρκία διεξάγει έναν πόλεμο fake news, σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Μήνυμα πως «ο εκβιασμός Erdogan τελειώνει εδώ, διότι βλέπετε για πρώτη φορά η Ευρώπη να είναι μια γροθιά», έστειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «τον τελευταίο καιρό είδαμε μία απόπειρα της Τουρκίας να οδηγήσει χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους στα σύνορα.
Η ελληνική κυβέρνηση και η χώρα είπαν δύο "όχι".
Το πρώτο "όχι" δόθηκε από τα Σώματα Ασφαλείας, την Ελληνική Αστυνομία και τον Ελληνικό Στρατό, που επέδειξαν μία απίστευτη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.
Το δεύτερο "όχι" το εισέπραξε η Τουρκία από τους στρατηγικούς μας συμμάχους».
Όπως τόνισε ο υπουργός «η Τουρκία χρειάζεται μεν οικονομική βοήθεια, καθώς φιλοξενεί τέσσερα με πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες, αλλά πρώτα θα πρέπει να αποκλιμακωθεί η ένταση και η βοήθεια θα πρέπει να δοθεί στη γείτονα υπό προϋποθέσεις.
Εμείς πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, με συγκεκριμένο σχέδιο και αυτό κάνουμε».
«Το προσφυγικό και μεταναστευτικό είναι σύνθετο πρόβλημα και -παρά τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν γίνει από την πλευρά της Ευρώπης- νομίζω ότι όλοι έχουμε ωριμάσει πλέον και καταλαβαίνουμε ότι -είτε μας αρέσει είτε όχι- μέρος της λύσης, που πρέπει να δοθεί, είναι ο Τούρκος Πρόεδρος, με όλους τους εκβιασμούς», ανέφερε ο υπουργός.
Ξεκαθάρισε, όμως, απευθυνόμενος προς τον Erdogan:
«Ο εκβιασμός τελειώνει εδώ. Διότι βλέπετε για πρώτη φορά η Ευρώπη να είναι μία γροθιά».
Έκανε λόγο, δε, για έναν πόλεμο «fake news» από την πλευρά της Τουρκίας.
Όπως σημείωσε και Αμερικανοί συνομιλητές του στην Αλεξανδρούπολη, εκτίμησαν ότι το πιο σημαντικό είναι να κερδίσει η χώρα μας στη μάχη των εντυπώσεων στην κοινή γνώμη.
Εκτίμησε, όμως, ότι «ο Erdogan και η Τουρκία, που παραδοσιακά δεν έχουν δείξει κανέναν σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, δεν πείθουν κανέναν, μάλλον προκαλούν γέλια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης