Τελευταία Νέα
Διεθνή

Arkab (ΟΠΕΚ): Οι αγορές πετρελαίου πρέπει να σταθεροποιηθούν άμεσα - Να βρεθεί μία κοινή λύση για την παραγωγή

Arkab (ΟΠΕΚ): Οι αγορές πετρελαίου πρέπει να σταθεροποιηθούν άμεσα - Να βρεθεί μία κοινή λύση για την παραγωγή
Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας τόνισε ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ βρίσκονται σε «διαρκείς συζητήσεις» μετά τη μη επίτευξη συμφωνίας την περασμένη εβδομάδα
Τη θέση ότι οι αγορές πετρελαίου πρέπει να σταθεροποιηθούν «άμεσα» διατύπωσε σήμερα (9/3) ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας και πρόεδρος της Διάσκεψης του ΟΠΕΚ, Mohamed Arkab, μετά τη «βουτιά» που σημείωσαν κατά την έναρξη της εβδομάδας οι τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας δήλωσε ότι η χώρα του βρίσκεται σε «διαρκείς συζητήσεις» με τους υπόλοιπους παραγωγούς πετρελαίου μετά τη μη επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία την περασμένη Παρασκευή για νέες περικοπές στην παραγωγή τους.
«Συμφωνήσαμε την Παρασκευή ότι η έλλειψη απόφασης θα ήταν ιδιαίτερα αρνητική για τους παραγωγούς», ανέφερε ο κ. Arkab, υπογραμμίζοντας ότι «χρειαζόμαστε μία άμεση απόφαση για την αγορά».
«Οι αγορές πετρελαίου πρέπει να σταθεροποιηθούν άμεσα», υπογράμμισε ο αξιωματούχος του ΟΠΕΚ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «παρά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας την Παρασκευή, οι χώρες του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν να μην λάβουν αποφάσεις που θα έβλαπταν τους παραγωγούς».
«Βρισκόμαστε σε διαρκείς συζητήσεις από την Παρασκευή σχετικά με το πώς θα αντιδράσουμε απέναντι σε αυτή τη νέα κατάσταση στις αγορές», αναφέρει ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «θα ήταν καλύτερη για τις χώρες των ΟΠΕΚ και ΟΠΕΚ+ να βρεθεί μία κοινή λύση όσον αφορά τις ποσοστώσεις παραγωγής πετρελαίου».
Σημειώνεται ότι το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -19,68% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 36,36 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει απώλειες της τάξεως του -19,19% στα 33,36 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης