Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Χρειάζεται έμπρακτη αλλαγή πολιτικής της Τουρκίας - Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση υπό συνθήκες απειλών και εκβιασμών

tags :
Μητσοτάκης: Χρειάζεται έμπρακτη αλλαγή πολιτικής της Τουρκίας - Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση υπό συνθήκες απειλών και εκβιασμών
O πρωθυπουργός επικαλέστηκε η δήλωση της von der Leyen ότι η Ελλάδα αποτελεί την ασπίδα της Ευρώπης
Με αιχμές κατά της Τουρκίας λόγω του μεταναστευτικού άρχισε την ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ στο Βερολίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη στιγμή που οι πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν συγκεντρωμένοι στα σύνορα του Έβρου από τις 28 Φεβρουαρίου οπότε και η Τουρκία άνοιξε τις «πύλες».
«Πυξίδα μας τα λόγια της Ursula von der Leyen (πρόεδρος της Κομισιόν) ότι η Ελλάδα αποτελεί την ασπίδα της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι όσον αφορά το μεταναστευτικό, η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα φάση.
«Είναι καιρός να αποδείξουν όλοι αν εννοούν την ουσιαστική αντιμετώπισή του.
Να συζητήσουμε πώς η Τουρκία μπορεί να ξαναγίνει σύμμαχος της ΕΕ.
Απαιτείται έμπρακτη αλλαγή πολιτικής της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι θα πρέπει «να συζητηθεί και το ενδεχόμενο περιπολιών της Frontex και στα τουρκικά σύνορα».
Ωστόσο, επεσήμανε ότι «η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει υπό συνθήκες απειλών και εκβιασμών, χρησιμοποιώντας ανθρώπους ως πιόνια».
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι την Πέμπτη θα βρεθεί στην Αθήνα η αρμόδια επίτροπος «για να συζητήσουμε ένα σχέδιο εθελοντικής υποδοχής ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τα κράτη μέλη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης