Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Το δίλημμα των κεντρικών τραπεζών μετά την κατάρρευση του πετρελαίου

Fitch: Το δίλημμα των κεντρικών τραπεζών μετά την κατάρρευση του πετρελαίου
Πολλά νομίσματα των αναδυόμενων αγορών έχουν αποδυναμωθεί έναντι του δολαρίου μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου
Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου έχει πλήξει πολλά νομίσματα αναδυόμενων αγορών, με αποτέλεσμα οι κεντρικές τράπεζες να αντιμετωπίζουν ένα «δίλημμα πολιτικής» σχετικά με τη στήριξη των αντίστοιχων οικονομικά τη στιγμή που αναμένεται επιβράδυνση της οικονομίας.
«Οι κεντρικές τράπεζες στις αναδυόμενες αγορές, από τη μία πλευρά αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο sell off στα νομίσματα τους, και από την άλλη πλευρά μια επιβράδυνση στην ανάπτυξη» δήλωσε στο CNBC ο Cedric Chehab από τη Fitch Solutions.
«Τι να κάνουν λοιπόν;
Να μειώσουν τα επιτόκια για να τονώσουν την ανάπτυξη ή να αυξήσουν τα επιτόκια για να στηρίξουν τα νομίσματα τους;
Πιστεύω ότι πολλές κεντρικές τράπεζες θα δυσκολευτούν με αυτό το δίλημμα αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταρρεύσει στα 30 δολ. ανά βαρέλι σήμερα (9/3/2020), καθώς δεν επετεύχθη συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για περαιτέρω μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου.
Σύμφωνα με τον Chehab, αυτές οι εξελίξεις στις αναδυόμενες αγορές έπληξαν τα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών με μεγάλη έκθεση στο πετρέλαιο, όπως το Μεξικό και η Ρωσία, αλλά και των οικονομιών με δημοσιονομικά ελλείμματα αλλά και ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης