Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Αποζημίωση όσων πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού

Ανδρουλάκης: Αποζημίωση όσων πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού
Τι ζητά με ερώτησή του ο Ν. Ανδρουλάκης
Την αντιμετώπιση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των οικονομικών επιπτώσεων, από τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται λόγω κορωνοϊού, ζητά με ερώτηση του ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης.
Τα μέτρα που αποφασίζουν οι κυβερνήσεις μετά και τις συστάσεις των αρμοδίων αρχών, επηρεάζουν ήδη και για άγνωστο ακόμη χρονικό διάστημα εκδηλώσεις όπως εκθέσεις και συνέδρια.
Καθώς τα μέτρα αυτά επιφέρουν ακυρώσεις πτήσεων και ξενοδοχειακών κρατήσεων, τίθεται το ερώτημα, πώς θα μπορούν οι πολίτες να ζητήσουν και να λάβουν αποζημίωση για τα έξοδα αυτά.
Επιπλέον, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποια θα είναι τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, δεδομένης της αδυναμίας πρόβλεψης της διάρκειας των αναγκαίων αυτών έκτακτων μέτρων.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
«Τις τελευταίες ημέρες σε πολλές χώρες, διάφορες εκδηλώσεις, εκθέσεις και συνέδρια αναβάλλονται ή ακυρώνονται ως προληπτικά μέτρα με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.
Οι αποφάσεις αυτές στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αποτελούν απλή εφαρμογή των μέτρων που αποφασίζουν οι κατά τόπο αρμόδιες αρχές και δεν εξαρτώνται απαραίτητα από την πρόθεση των διοργανωτών.
Λόγω αυτών των ακυρώσεων, που τις πιο πολλές φορές γίνεται τελευταία στιγμή, χιλιάδες πολίτες έχουν επιβαρυνθεί οικονομικά από έξοδα ακύρωσης, καθώς τις πιο πολλές φορές τα σχετικά εισιτήρια και ξενοδοχεία που έχουν κλείσει χρεώνουν για την όποια αλλαγή ημερομηνίας ή ακύρωσης.
Παράλληλα οι εταιρείες που ασχολούνται με τον τουρισμό και τη βιομηχανία ταξιδίων (αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις) βλέπουν την πελατεία τους να μειώνεται δραματικά.
Έχοντας υπόψη ότι κανένας δεν γνωρίζει την εξέλιξη του νέου αυτού Κορωνοϊού καθώς και ότι τα όποια μέτρα δεν μπορούν να ληφθούν μόνο σε εθνικό επίπεδο καθώς επηρεάζουν το σύνολο της Ενιαίας Αγοράς, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
- Πως θα μπορούσαν να αποζημιωθούν οι πολίτες οι οποίοι αναγκάζονται να ακυρώσουν τα ταξίδια τους είτε εντός είτε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω των μέτρων πρόληψης που λαμβάνουν οι αρμόδιες αρχές;
- Τι μέτρα στήριξης των εταιρειών που πλήττονται από την έξαρση του νέου αυτού ιού προτίθεται να λάβει, καθώς κανένας δεν γνωρίζει τη διάρκεια που μπορεί να έχει αυτή;».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης