Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το SPD ζητεί να δοθούν επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

Γερμανία: Το SPD ζητεί να δοθούν επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό
Η επιδημία του κορωνοϊού έχει ήδη δραματικό αντίκτυπο στη Γερμανία
Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας (SPD) Norbert Walter-Borjans ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη μέσω επιδοτήσεων σε επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να μειώσουν την παραγωγή εξαιτίας της επιδημίας κορωνοϊού, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού υπό την Angela Merkel.
Στη Γερμανία εκφράζεται ανησυχία ότι η ταχεία εξάπλωση του ιού θα μπορούσε να πλήξει καίρια τις αλυσίδες εφοδιασμού και να διαταράξει τους εμπορικούς δεσμούς στους οποίους στηρίζεται η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αναφέρει το Reuters.
Σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο της Deutschlandfunk την Κυριακή (8/3/2020), ο Borjans δήλωσε ότι η στήριξη που θα δοθεί, θα πρέπει να στοχεύει τους πληγέντες τομείς, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης για τη μη μείωση μισθών για όσες επιχειρήσεις έχουν ελαττώσει τις ώρες εργασίας.
«Οι εταιρείες με αλυσίδες εφοδιασμού που εξαρτώνται από την Κίνα ή εταιρείες μεταφορών - θα μπορούσαν πολύ γρήγορα να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας», σημείωσε.
«Θέλουμε τη δυνατότητα στήριξης των μισθών έως και για δύο χρόνια», συμπλήρωσε.
Αρνήθηκε να κοστολογήσει ένα τέτοιο μέτρο, αν και πρόσφατα ο επίσης Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz είπε ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα για δαπάνες τόνωσης της οικονομίας.
Επί του παρόντος, οι εργαζόμενοι σε μειωμένες ώρες εργασίας μπορούν να λάβουν μισθολογική υποστήριξη μέχρι έξι μήνες.
Η επιδημία του κορωνοϊού, η οποία άρχισε στην κινεζική επαρχία Hubei, με την οποία πολλές γερμανικές εταιρείες έχουν δεσμούς παραγωγής, έχει ήδη δραματικό αντίκτυπο στη Γερμανία.
Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa έχει μειώσει τις μισές πτήσεις της και η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ανακοίνωσε σημαντική πτώση, τόσο στις πωλήσεις, όσο και στην παραγωγή.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης