Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kορωνοϊός: Τέσσερα κρούσματα στη Βουλγαρία, τα πρώτα τρία στο Μπαγκλαντές, 179 νέα σε Ν. Κορέα - Πρώτος θάνατος στην Αργεντινή

Kορωνοϊός: Τέσσερα κρούσματα στη Βουλγαρία, τα πρώτα τρία στο Μπαγκλαντές, 179 νέα σε Ν. Κορέα - Πρώτος θάνατος στην Αργεντινή
Το αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο Grand Princess, με τα 21 κρούσματα του νέου κορωνοϊού,  έλαβε άδεια να ελλιμενιστεί στο Όκλαντ
Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία, στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν 179 νέα, τα πρώτα τρία στο Μπαγκλαντές, τέσσερα νέα στη Σαουδική Αραβία , ενώ στο Ιράν ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 194 και τα κρούσματα τα 6.566.
Στο μεταξύ, το αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο Grand Princess, που βρισκόταν ανοικτά του Σαν Φρανσίσκο και έχουν εντοπισθεί 21 κρούσματα του νέου κορωνοϊού,  έλαβε άδεια να ελλιμενιστεί στο Όκλαντ, στη βόρεια Καλιφόρνια και οι επιβάτες με τα πιο σοβαρά συμπτώματα θα αρχίσουν να αποβιβάζονται τη Δευτέρα 9/3.

ΗΠΑ: Το κρουαζιερόπλοιο Grand Princess έλαβε την άδεια να ελλιμενισθεί στο Όκλαντ

Το αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο Grand Princess, που βρισκόταν ανοικτά του Σαν Φρανσίσκο και έχουν εντοπισθεί 21 κρούσματα του νέου κορωνοϊού,  έλαβε άδεια να ελλιμενιστεί στο Όκλαντ, στη βόρεια Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο.
Οι επιβάτες με τα πιο σοβαρά συμπτώματα "οι οποίοι χρειάζονται εντατική ιατρική θεραπεία και νοσηλεία", θα αρχίσουν να αποβιβάζονται τη Δευτέρα 9/3, πρόσθεσε η εταιρεία Princess Cruises, υπογραμμίζοντας πως το αρχικό σχέδιο αποβίβασης αναβλήθηκε για αύριο, Δευτέρα, από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγxoυ και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).
"Οι επιβάτες που είναι κάτοικοι Καλιφόρνιας θα μεταβούν σ' ένα ομοσπονδιακό κέντρο για τεστ, ενώ όσοι δεν είναι κάτοικοι Καλιφόρνιας θα κατευθυνθούν προς ομοσπονδιακά ιδρύματα σε άλλες Πολιτείες", ανέφερε η εταιρεία.
Το πλήρωμα θα τεθεί σε καραντίνα και η περίθαλψή του θα γίνει επί του Grand Princess, πρόσθεσε η επιχείρηση.
Σημειώνεται ότι το πλοίο έχει 3.533 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.
Από τους 2.422 επιβάτες, οι 2.016 είναι Αμερικανοί, εκ των οποίων οι 938 από την Καλιφόρνια, ενώ συνολικά 54 εθνικότητες είναι παρούσες στο πλοίο.
Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, τα πιο έντονα κρούσματα της covid-19 πρόκειται να μεταφερθούν σε στρατιωτικό νοσοκομείο.
Από τις αναλύσεις που έγιναν πάνω στο πλοίο βρέθηκαν 21 κρούσματα μόλυνσης, που είναι 19 μελών του πληρώματος και δύο επιβατών, από τα 45 πρόσωπα που ελέγχθηκαν.

Βουλγαρία: Τέσσερα κρούσματα

Στη Βουλγαρία δύο άνδρες από  την βόρεια βουλγαρική πόλη Πλέβεν και δύο γυναίκες από το Γκάμπροβο στην κεντρική Βουλγαρία διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Τοντόρ Κανταρτζίεφ, επικεφαλής του βουλγαρικού Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νόσων.
Η κυβέρνηση πρόκειται θα συνεδριάσει εκτάκτως την Κυριακή 8/3 για να συζητήσει πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού.
Ήδη, η  χώρα ελέγχει τη θερμοκρασία όσων διέρχονται από τα αεροδρόμιά της και από τα μεθοριακά σημεία ελέγχου, ενώ την περασμένη Πέμπτη 6/3 οι αρχές είχαν κηρύξει τη Βουλγαρία σε κατάσταση επιδημίας για τη γρίπη και έχουν κλείσει τα σχολεία μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Σαουδική Αραβία: Τέσσερα νέα κρούσματα

Τέσσερα νέα κρούσματα γνωστοποίησαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 11.
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 7/3 το Ριάντ επέβαλε περιορισμούς στις χερσαίες μετακινήσεις με γειτονικές χώρες επιτρέποντας τες μόνο στα εμπορικά φορτηγά, ενώ ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές αφίξεις θα γίνονται μόνο σε τρία αεροδρόμια της χώρας.

Αργεντινή: Πρώτος θάνατος από κορωνοϊό – Οκτώ τα κρούσματα

Ο πρώτος θάνατος ατόμου που είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό καταγράφηκε στην Αργεντινή.
Πρόκειται για έναν 64χρονο άνδρας , ο οποίος πέθανε στο Μπουένος Άιρες το Σάββατο 7/3 , καθώς είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό.
Μάλιστα, αποτελεί τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο εξαιτίας του ιού στη Λατινική Αμερική, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το οποίο το θύμα είχε «ιστορικό διαβήτη, υπέρτασης, χρόνιας βρογχίτιδας και νεφρικής ανεπάρκειας» και νοσηλεύτηκε στις 4 Μαρτίου  έχοντας συμπτώματα πυρετού, βήχα και πονόλαιμου.
Σύμφωνα με το υπουργείο, είχε επιστρέψει από ένα ταξίδι στην Ευρώπη στις 25 Φεβρουαρίου και ανέφερε ότι άρχισε να βιώνει τα πρώτα συμπτώματα στις 28/2.
Στο μεταξύ, η Αργεντινή έχει επιβεβαιώσει οκτώ κρούσματα.

Ιράν: Στους 194 οι νεκροί  και σε 6.566 τα κρούσματα – Η Iran Air σταματά τις πτήσεις προς Ευρώπη

Σταματά η αεροπορική εταιρεία Iran Air όλες τις πτήσεις προς την Ευρώπη, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Οι ιρανικές αρχές ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι η διακοπή των πτήσεων οφείλεται στους περιορισμούς που τέθηκαν στις πτήσεις της Iran Air από την Ευρώπη για λόγους που δεν είναι σαφείς.
Στο μεταξύ, στο Ιράν οι νεκροί ανήλθαν σε 194 και τα κρούσματα έφτασαν τα 6.566.


Μπανγκλαντές: Τα πρώτα τρία κρούσματα

Τα τρία πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαίωσε το Μπανγκλαντές, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας, Ελέγχου των Ασθενειών και Έρευνας (IEDCR).
Οι τρεις άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον ιό είναι ηλικίας από 20 ως 35 και δύο από αυτούς επέστρεψαν πρόσφατα από την Ιταλία.

Νότια Κορέα: 179 νέα κρούσματα

Τα 179 φτάνουν στη Νότια Κορέα  τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ συνολικά 272 είναι το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ (τοπική ώρα) τα κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών .
Συνολικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανέρχονται σε 7.313.

Μολδαβία: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Η Μολδαβία κατέγραψε το πρώτο της επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού το  Σάββατο 7/3, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Πρόκειται για μια 48χρονη γυναίκα η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο, μετά την άφιξή της από την Ιταλία, αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης