Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε πτώση χρηματιστήρια και πετρέλαιο στη Σαουδική Αραβία και στις χώρες του Κόλπου

Reuters: Σε πτώση χρηματιστήρια και πετρέλαιο στη Σαουδική Αραβία και στις χώρες του Κόλπου
Κορωνοϊός και αποτυχία συμφωνίας μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας στο θέμα της πετρελαϊκής παραγωγής προκαλούν την πτώση των τιμών
Οι αγορές στη Σαουδική Αραβία και τις άλλες χώρες του Κόλπου κατέγραψαν μεγάλη πτώση κατά την επαναλειτουργία των χρηματιστηρίων τους σήμερα, αφού ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία στο θέμα της πετρελαϊκής παραγωγής την Παρασκευή (6/3).
Σύμφωνα με το Reuters, το σαουδαραβικό Χρηματιστήριο, που ήταν ήδη επηρεασμένο από την επιδημία του νέου κορωνοϊού, σημείωσε πτώση κατά 6,5%, ενώ οι αγορές υποχώρησαν στο Ντουμπαί κατά 8,5%, καθώς και στο Κουβέιτ και το Αμπού Ντάμπι, όπου σημειώνουν πτώση άνω του 7%.
Ως αποτέλεσμα των συνεπειών του κορωνοϊού στις παγκόσμιες αγορές αλλά και της κατάρρευσης της συμφωνίας με τη Ρωσία η Σαουδική Αραβία προχώρησε και σε μείωση της τιμής του πετρελαίου.
Ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco έχει τιμολογήσει το αργό πετρέλαιο για τις αγορές της Ασίας τον Απρίλιο με έκπτωση 3,10 δολαρίων στο μέσο όρο του Ομάν / Ντουμπάι, 6 δολάρια λιγότερο το βαρέλι από τον Μάρτιο.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες το αργό θα πωλείται με έκπτωση 3,75 δολ ανά βαρέλι, μειωμένο κατά 7 δολάρια το βαρέλι από τον Μάρτιο.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 10% καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης αναζωπύρωσε τους φόβους για επανάληψη του 2014, όταν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συγκρούστηκαν για το μερίδιο τους στην παγκόσμια αγορά καθώς και τότε δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης