Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πράσινο φως για την κατασκευή κλειστού κέντρου κράτησης μεταναστών στις Σέρρες

Πράσινο φως για την κατασκευή κλειστού κέντρου κράτησης μεταναστών στις Σέρρες
Η κυβέρνηση πήρε την σχεδόν ομόφωνη έγκριση από το Δήμο Σιντικής για τη δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών προς απέλαση
Την έγκρισή του στη δημιουργία κλειστού κέντρου κράτησης μεταναστών προς απέλαση στην περιοχή Κλειδί του νομού Σερρών, έδωσε ο Δήμος Σιντικής.
Στην κοινή δήλωση των δημοτικών παρατάξεων, (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης , η οποία είναι κατά της λειτουργίας δομών σε όλη την Ελλάδα) τονίζεται πως «εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα».
«Για αυτούς τους λόγους, με δημοτική ομοψυχία, όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Σιντικής (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης), αποφάσισαν ομόφωνα να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής περιορισμένου χρόνου για τη διαχείριση μέχρι απελάσεως των παράνομων μεταναστών, στην περιοχή ''Κλειδί'', αποτρέποντας κάθε πρόκληση διχασμού των κατοίκων του Δήμου», αναφέρεται στην κοινή δήλωση.

Μηταράκης:Οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές ενώνονται
 
«Οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές ενώνονται και βρίσκουν λύσεις. Με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις.
Το παράδειγμα του ακριτικού Δήμου Σιντικής πιστεύω θα ακολουθήσει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στα νησιά μας», σημείωσε σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Βουλευτές Σερρών ΝΔ: Οι παράνομοι επιδρομείς θα απελαθούν
 
Εξάλλου οι βουλευτές Σερρών της ΝΔ  Κώστας Αχ. Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης σε κοινή τους δήλωση σημειώνουν, πως αυτοί «οι παράνομοι επιδρομείς δεν δικαιούνται, ούτε θα λάβουν άσυλο. Θα κρατηθούν και θα απελαθούν. Γι’ αυτό, μάλιστα, κατασκευάζονται δύο κλειστές δομές: Μία στην Αττική και μία στις Σέρρες.
Οι άνθρωποι αυτοί, που ήλθαν για να μείνουν, θα οδηγηθούν εκεί για να φύγουν».
«Ειδικότερα για το κλειστό κέντρο της περιοχής μας, αρχικά επελέγη το στρατόπεδο ΄΄Βασιλειάδη’’ το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραχωρήσει στο Υπουργείο Μετανάστευσης για τον σκοπό αυτό. Ύστερα από συνεννόηση με την τοπική κοινωνία όμως, τελικά ορίστηκε μία εναλλακτική τοποθεσία.
Στηρίζουμε αυτήν την επιλογή. Είναι η μόνη λύση και η ελάχιστη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο νομός μας στην δοκιμασία την οποία υφίσταται ολόκληρη η Ελλάδα.
Ο πατριωτισμός δεν πρέπει να εκδηλώνεται μόνο στις Καστανιές και στα νησιά, αλλά παντού όπου ζουν κι αναπνέουν Έλληνες.
Όχι με λόγια, αλλά με έργα. Με κατανόηση και αποφασιστικότητα. Και όταν η χώρα μας ζητά την συμπαράσταση των άλλων κρατών της Ευρώπης, οφείλουμε πρώτα εμείς να την αποδεικνύουμε μεταξύ μας».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης