Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνάντηση Πατούλη με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής – Στο μικροσκόπιο η επιτάχυνση έργων και παρεμβάσεων

Συνάντηση Πατούλη με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής – Στο μικροσκόπιο η επιτάχυνση έργων και παρεμβάσεων
«Θα εστιάσουμε σε έργα και παρεμβάσεις που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και βοηθούν την επανεκκίνηση των τοπικών οικονομιών», τόνισε ο Γ. Πατούλης
Η επιτάχυνση έργων και παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών του Λαυρίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δ. Λουκά.
Στη συζήτηση παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Β. Οικονόμου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος και συνεργάτες του Δημάρχου.
Ο κ. Λουκάς υπογράμμισε ότι η διοίκηση του Δήμου αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων για παρεμβάσεις στην περιοχή και εστίασε στην ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης έργων ύδρευσης, βιολογικού καθαρισμού, αποκατάστασης κτιρίων, αναπλάσεων χώρων πολιτισμού και πάρκων πρασίνου και αναψυχής, υλοποίησης δομών για την απασχόληση ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος προωθεί τη διαλογή στην πηγή και πρόσθεσε πως στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας και συμπράξεων θα ήταν πολύ ωφέλιμο για το περιβάλλον και τους πολίτες να χωροθετηθεί μονάδα επεξεργασίας και διαχείρισης βιοαποβλήτων.
Όπως ανέφερε η χωροθέτηση μπορεί να γίνει σε έκταση περίπου 50 στρεμμάτων που είναι διαθέσιμη στην περιοχή και ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα επιδοτήσει αυτή τη δράση.
Όπως διευκρίνισε στο σχεδιασμό της Περιφέρειας στο πλαίσιο διαδημοτικών συνεργασιών, προβλέπεται η κατασκευή μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης βιοαποβλήτων σε περιοχές της Αττικής και διαμήνυσε στον Δήμαρχο Λαυρεωτικής πως μόλις έρθει η σχετική μελέτη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, θα προγραμματιστεί η δρομολόγηση του.
«Πρόκειται για έργα που συμβάλλουν στην προσπάθειά μας να κάνει η Αττική μία νέα πράσινη αρχή, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, είναι ωφέλιμα για την υγεία και το περιβάλλον και είναι στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα τόνισε ότι σε περιοχές που είναι υποβαθμισμένες και «διψούν» για ανάπτυξη θα υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί στην Περιφέρεια Αττικής ένα παρατηρητήριο, μέσα από το οποίο θα γίνεται η παρακολούθηση και αξιολόγηση των έργων που υλοποιούνται σε κάθε Δήμο της Αττικής, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξή της.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης