Γεωργιάδης: Το μήνυμα στην απέναντι πλευρά είναι ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον δίοδο για την Ευρώπη

Γεωργιάδης: Το μήνυμα στην απέναντι πλευρά είναι ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον δίοδο για την Ευρώπη
"Η εποχή που η χώρα ήταν "ξέφραγο αμπέλι" πέρασε ανεπιστρεπτί", τονίζει ο Άδ. Γεωργιάδης
«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στην απέναντι πλευρά είναι ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον δίοδο για την Ευρώπη. Η εποχή που η χώρα ήταν "ξέφραγο αμπέλι" πέρασε ανεπιστρεπτί»,  υπογραμμίζει για τη μεταναστευτική κρίση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Ο υπουργός τονίζει πως το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του τουρκικού εκβιασμού είναι η υπεράσπιση των συνόρων και συμπληρώνει ότι «αν γίνει με αποφασιστικό τρόπο, όπως γίνεται τώρα, θα φέρει τον μηδενισμό των ροών».
Ξεκαθαρίζει ότι το σχέδιο για τις κλειστές δομές θα προχωρήσει, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο κατασκευής κλειστών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά αναφέρει πως «είναι μία από τις λύσεις που ασφαλώς οφείλουμε να εξετάσουμε».
Περαιτέρω, ο κ. Γεωργιάδης, αναφορικά με θέματα του χαρτοφυλακίου του, σημειώνει  ότι το ελληνογερμανικό φόρουμ που θα γίνει τη Δευτέρα στο Βερολίνο θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ελληνογερμανικών σχέσεων συνάντηση των δύο χωρών για επενδυτικούς λόγους, ενώ προαναγγέλλει ανακοινώσεις για συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια.
Αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ο υπουργός δηλώνει ότι «είμαστε απολύτως εντός χρονοδιαγράμματος» και  όταν θα εκδοθεί η απόφαση της προσφυγής της Hard Rock εναντίον της Mohegan για το καζίνο, θα προχωρήσει η επόμενη φάση που θα είναι οι αρχικές κατεδαφίσεις.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS