Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Η Facebook κλείνει τα γραφεία της στο Λονδίνο – Υπάλληλός της εταιρείας διεγνώσθη θετικός στη φονική νόσο

Κορωνοϊός: Η Facebook κλείνει τα γραφεία της στο Λονδίνο – Υπάλληλός της εταιρείας διεγνώσθη θετικός στη φονική νόσο
Ο εργαζόμενος της Facebook που νόσησε ήταν μόνιμος κάτοικος Σιγκαπούρης.
Η Facebook ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κλείσει τα γραφεία της στο Λονδίνο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (9/3).
Η απόφαση των διοικούντων την εταιρεία ελήφθη όταν ένας εργαζόμενος που διαμένει μόνιμα στη Σιγκαπούρη και επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας στη βρετανική πρωτεύουσα, κατά το χρονικό διάστημα 27-29 Φεβρουαρίου, διεγνώσθη θετικός στον ιό Covid-19.

ΗΠΑ: Μεγάλες εταιρείες συνιστούν κατ’ οίκον εργασία λόγω κορωνοϊού

Στο μεταξύ, οι τεχνολογικοί κολοσσοί Amazon, Microsoft, Google και Facebook συνιστούν πλέον στους υπαλλήλους τους να μην προσέρχονται στους χώρους εργασίας τους, αλλά να δουλεύουν από το σπίτι.
Τα περισσότερα από 180 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και οι δώδεκα -μέχρι στιγμής- νεκροί (έντεκα στην Ουάσιγκτον και ένας στην Καλιφόρνια) που έχουν καταγραφεί δημιούργησαν τις συνθήκες για να δοθεί αυτή η οδηγία.
«Συνιστούμε στους εργαζομένους μας που μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους να το κάνουν ως τις 25 Μαρτίου» ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μicrosoft, Kurt DelBene σε σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας:
«Τα μέτρα αυτά θα εγγυηθούν την ασφάλειά μας και θα καταστήσουν επίσης τα γραφεία μας πιο ασφαλή για όσους πρέπει να βρίσκονται εκεί».
Από την άλλη, η Amazon, που έχει περισσότερους από 50.000 εργαζομένους στο Seattle και στο Bellevue, έκανε τις ίδιες συστάσεις προς τους υπαλλήλους της. «Μείνετε στο σπίτι σας μέχρι το τέλος του μήνα» δήλωσε εκπρόσωπος του κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου.
Αλλά και η Google κάλεσε τους υπαλλήλους της να «περιοριστούν» σε κατ’ οίκον εργασία και να μην επισκεφθούν τα γραφεία της εταιρείας.
Στο San Francisco, η Lyft, μια πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών μεταφοράς, ζήτησε χθες Πέμπτη (5/3) από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αφού ενημερώθηκε ότι ένας εξ αυτών είχε έρθει σε επαφή με ένα πρόσωπο που είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό.
Ο εν λόγω υπάλληλος δεν παρουσιάζει συμπτώματα, όμως «ενεργούμε βάσει των συστάσεων του CDC (Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) και για προληπτικούς λόγους ζητάμε από τους εργαζόμενούς μας στο Σαν Φρανσίσκο να εργαστούν από το σπίτι τους για το υπόλοιπο της εβδομάδας», ανακοίνωσε η εταιρεία.
Τέλος, το Twitter, με έδρα και αυτό το San Francisco, ανακοίνωσε πως λαμβάνει τις μέγιστες προφυλάξεις και παροτρύνει τους εργαζομένους της να εργάζονται εξ αποστάσεως, αν αυτό είναι εφικτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης