Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε δύο εβδομάδες απώλειες 23,3% - Από sell off σε sell off

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε δύο εβδομάδες απώλειες 23,3% - Από sell off σε sell off
ΑΓΟΡΑ: Ευτυχώς τέλειωσε και αυτή η εφιαλτική εβδομάδα. Ο κόσμος όλος που έχει μετοχές παρακολουθεί σίγουρα αποσβολωμένος την πορεία τους. Η FED τελικά δε σώζει τους επενδυτές που μας έγραφαν τα διεθνή μέσα όταν οι αγορές ήταν στα ιστορικά υψηλά τους. Ο φόβος κατευθύνει τώρα την πορεία μετοχών και δεικτών.

Τραπεζική κυρίως η κατάρρευση στο ΧΑ, όχι όμως ότι οι άλλες διασώθηκαν. Μετρημένες στα δάχτυλα του χεριού αυτές που δε… ρεζιλεύτηκαν σήμερα. Το κλείσιμο της αγοράς στα χαμηλά ημέρας και στο -5,96%. Σφαγή πραγματική και σήμερα με υψηλό τζίρο.

Η πίεση στις ξένες αγορές συνεχίζεται με το Dow να είναι στο -2,5% και το DAX στο -3,5% την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Σημειώνουμε επίσης στα δικά μας τα άσχημα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ. Από την αρχή του έτους ο γενικός δείκτης χάνει 25% ενώ σε δύο εβδομάδες έχασε 23,3%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στα 1,0720 ευρώ η Alpha Bank. Λίγο θέλει να κάνει καπνό την άνοδο από τα χαμηλά του περσινού Φλεβάρη. Έκαψε βέβαια τα κέρδη που είχε από το ξεκίνημα του 2019. Κατάρρευση και για τη Eurobank με υψηλό όγκο και απώλειες 13%. Από κοντά και η Εθνική που όμως έχει δρόμο μέχρι να σβήσει τα κέρδη του 2019.

COCA COLA: Εδώ που έχουν φτάσει όλες οι μετοχές πραγματικά μας κάνει εντύπωση η σταθερότητα της μετοχής. Βέβαια και η αμερικανική δεν έχει πτώση, επομένως έτσι το δικαιολογούμε. Αλλά σε αυτή την χρονική στιγμή, η μερισματική απόδοση, τα cash flows, το p/e κ.α. θα πρέπει να μετράνε περισσότερο.

Σημειώνουμε πως αλλάζει η στάθμιση στον FTSE 25 και μπαίνει πλαφόν 10%. Θα γίνει βέβαια αργότερα και επομένως υπάρχει χρόνος. Θα σταματήσει και αυτή η υψηλή εξάρτηση της αγοράς από μία μετοχή. Προς το κλείσιμο πιέστηκε λίγο και έκλεισε στα 28,18 ευρώ και στο -2,96% με όγκο 50 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ Vs ΑΔΜΗΕ: Λογικό η ΔΕΗ να πέφτει περισσότερο από τον ΑΔΜΗΕ, αφού στην ανοδική φάση της αγοράς η μετοχή της ΔΕΗ είχε γράψει το μεγάλο ράλι λόγω των προσδοκιών. Ο ΑΔΜΗΕ είχε βέβαια κατά την ταπεινή μας άποψη θεμελιώδη που δε συγκρίνονται με τη ΔΕΗ. Πιο αμυντική επομένως η συμπεριφορά του ΑΔΜΗΕ, αλλά αν συνεχιστεί αυτό το χάλι της αγοράς μάλλον θα βυθιστεί και αυτός.

Η ΔΕΗ στο -14,23% και στα 2,64 ευρώ ενώ ο ΑΔΜΗΕ στα 2,17 ευρώ και στο -2,91%. Μεγάλος ο όγκος στη ΔΕΗ αφού ξεπέρασε τα 2,2 εκατ. τεμάχια, ενώ στον ΑΔΜΗΕ ο όγκος δεν μπορεί να θεωρηθεί και τόσο υψηλός.

MOTOR OIL: Πάει σε κάποια φάση που λέτε η μετοχή να περάσει τα 15 ευρώ και μπαίνει ένα μηχανάκι που την τσάκισε στις πωλήσεις. Όσα και να έπαιρναν από τα 15 ευρώ άλλα τόσα κι άλλα τόσα είχαν να τους δώσουν. Στα 14,50 ευρώ και στο -8,23% με όγκο 501 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Είπαμε τώρα υπάρχει η σύγκριση. Σου λέει ο άλλος να πουλήσω τη μετοχή που χάνει 10% να πάρω εκείνη που χάνει 50%. Κάπως έτσι στο τέλος πάνε όλες οι μετοχές στο ίδιο περίπου σημείο με λίγες εξαιρέσεις. Στα 1,95 ευρώ και στο -8,88%.

CENTRIC: Και εδώ είχαμε αναφερθεί στις συγκριτικές αποτιμήσεις. Τέτοιες εποχές που οι επενδυτές εύκολα πουλάνε με ζημιά 30% φανταστείτε τι κάνουν εκεί που έχουν μεγάλα κέρδη. Στο -3,14% και στα 0,2470 ευρώ με όγκο 152 χιλ. τεμάχια.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Τα «παιδιά» εδώ είχαν άλλα προβλήματα και μάλλον την άφησαν αυτή για να ασχοληθούν με το βαρύ χαρτί που βυθιζόταν. Με χαμηλό στα 1,18 ευρώ έκλεισε στα 1,36 ευρώ και στο -10%.

ΕΚΤΕΡ: Με μεγάλο όγκο στα 0,80 ευρώ και στο -10,31%. Στα 9 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Εάν έχει καταφέρει στο τέλος του 2019 να εισπράξει τις απαιτήσεις, τότε θα λέμε για μία μετοχή που είναι πραγματικά τσάμπα.

AUTOHELLAS: Έκλεισε θετική!!! Μπράβο στα παιδιά σε τέτοια μέρα να έχει έστω και 1,01% άνοδο.

AS COMPANY: Αμετάβλητη στα 2,10 ευρώ μετά τη χθεσινή πτώση, ενώ και σήμερα είχε υψηλό όγκο συναλλαγών.

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης