Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Ο κορωνοϊός έφερε νέους κινδύνους για την αμερικανική οικονομία - Αβέβαιες οι προοπτικές

Williams (Fed): Ο κορωνοϊός έφερε νέους κινδύνους για την αμερικανική οικονομία - Αβέβαιες οι προοπτικές
Ο πρόεδρος της New York Fed τόνισε ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα «θα παραμείνει ευέλικτη»
Τη θέση ότι ο κορωνοϊός έφερε νέους κινδύνους για την αμερικανική οικονομία, διατύπωσε σήμερα (6/3) ο πρόεδρος της New York Federal Reserve, John Williams, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας νέας μείωσης επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαρτίου.
Ειδικότερα, ο κ. Williams, δήλωσε ότι «η έξαρση του COVID-19 έφερε νεόυς κινδύνους για την οικονομική ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία ξεκίνησε το έτος με μία πολύ καλή δυναμική», προσθέτοντας ότι οι αξιωματούχοι της Τράπεζας «παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στις προοπτικές της οικονομίας».
Παράλληλα, ο αξιωματούχος της Fed τόνισε ότι η μείωση των επιτοκίων που ανκοινώθηκε νωρίτερα εντός της εβδομάδας «παρέχει μία ουσιαστική στήριξη στην οικονομία και βοηθάει στη διατήρηση της οικονομικής επέκτασης».
«Ο ιός προκάλεσε αναταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού και αποδυνάμωσε τη ζήτηση, με τις επιχειρήσεις ταξιδιών και τουρισμού να δέχονται βαρύ πλήγμα, καθώς οι καταναλωτές γίνονται επιφυλακτικοί», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Williams, διευκρινίζονταςι ότι «οι προοπτικές εξελίσσονται και γίνονται ιδιαίτερα αβέβαιες».
«Η Fed θα παραμείνει ευέλικτη και έτοιμη να προσαρμόσει τις δραστηριότητές της προκειμένου να διασφαλίσει ότι η νομισματική πολιτική εφαρμόζεται με αποτελεσματικότητα και μεταφέρεται στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την ευρύτερη οικονομία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της New York Fed.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, James Bullard, δήλωσε ότι «δεν με εξέπληξε η μεταβλητότητα στις αγορές», προσθέτοντας ότι «δυσκολεύομαι να κατανοήσω τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό».
Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Fed, η οποία είναι προραμματισμένη για τις 17 Μαρτίου, ο κ. Bullard τόνισε ότι «όλα τα σενάρια παραμένουν στο τραπέζι και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε περισσότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης