Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Θεοχάρης (υπουργός Τουρισμού): Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει παρά τον κορωνοϊό

tags :
Θεοχάρης (υπουργός Τουρισμού): Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει παρά τον κορωνοϊό
«Η δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος δεν έχει χαθεί» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης
Παρά την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού (ΙΤΒ), ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού μετέβη στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με παράγοντες της γερμανικής κυβέρνησης.
Η επίσκεψή του στη γερμανική πρωτεύουσα σαφώς είχε να κάνει με την πανδημία του κορωνοϊού και το κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει τις αφίξεις των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Τουρισμού παραδέχεται πως ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει νευρικότητα, ωστόσο «η κατάσταση είναι εξελισσόμενη».
«Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα κρούσματα και οι επιπτώσεις τους. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι υπάρχει, σε γενικές γραμμές, μια επιφυλακτικότητα του κόσμου να ταξιδέψει, η οποία όμως δεν είναι γενικευμένη» δήλωσε στην Deutsche Welle.
Όπως ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης, η ανησυχία δεν έχει να κάνει τόσο με τον ιό όσο με τις καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την προσπάθεια αντιμετώπισής του.
Πολλοί τουρίστες που θα ήθελαν να κάνουν κάποια κράτηση για διακοπές στην Ελλάδα φοβούνται ότι ενδεχομένως θα νοσήσουν και θα χάσουν χρήματα.
Για αυτό τον λόγο ο κ. Θεοχάρης θέλει να τους καθησυχάσει.
Ήδη ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) έχει εκδώσει οδηγίες και έχει κάνει παραινέσεις στους ξενοδόχους ώστε να επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία.
Στις συνομιλίες του με μεγάλους Tour Operator, όπως η TUI και ο Γερμανικός Ταξιδιωτικός Σύνδεσμος (DRV) ο υπουργός Τουρισμού διαπίστωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας φόβος και κανένας λόγος ανησυχίας για τη χώρα μας – δεν μου έθεσε κανένας κάποιο τέτοιο ζήτημα ή διατύπωσε κάποια αμφιβολία».
«Η δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος δεν έχει χαθεί επειδή προσωρινά ζουν όλες οι χώρες αυτό το κύμα του κορωνοϊού. Εν πάση περιπτώσει, είναι ένα παροδικό ζήτημα που σε κάποιο επίπεδο θα αντιμετωπισθεί ιατρικά. Η ανάγκη του κόσμου να πάει διακοπές δεν θα σταματήσει επειδή πέρασε φέτος ένα κορωνοϊός» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης