Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διαρκή αναστολή των εχθροπραξιών στη Συρία ζητά ο Guterres (ΟΗΕ) – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας

tags :
Διαρκή αναστολή των εχθροπραξιών στη Συρία ζητά ο Guterres (ΟΗΕ) – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας
Ο άμαχος πληθυσμός έχει ήδη υπομείνει τεράστια δεινά υποστήριξε ο γ.γ. του ΟΗΕ
Την ανάγκη να υπάρξει άμεση και διαρκή αναστολή των εχθροπραξιών στη Συρία επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres με αφορμή τη συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για την κατάπαυση πυρός στην επαρχία Idlib.
Ο Guterres υποστήριξε σε ανακοίνωση του ότι «κατέγραψε» τη ρωσοτουρκική συμφωνία για την επαρχία Idlib της βορειοδυτικής Συρίας, τονίζοντας ότι ο άμαχος πληθυσμός της περιοχής αυτής «ήδη έχει υπομείνει τεράστια δεινά».
Περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύεται πως ζουν στην επαρχία Idlib το έσχατο προπύργιο των τζιχαντιστών και των αντικαθεστωτικών στη Συρία. Από τις αρχές του Δεκεμβρίου, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εκτοπίστηκαν για να σωθούν από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς, καθώς ο στρατός του συριακού καθεστώτος άρχισε ευρείας κλίμακας επιχείρηση με ρωσική υποστήριξη.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ, στον οποίο ασκούνται πιέσεις εδώ και μία εβδομάδα από την πλειοψηφία των κρατών - μελών του ΣΑ να κάνει περισσότερα για να τερματιστεί η σύρραξη, απηύθυνε επίσης στην ανακοίνωσή του νέα έκκληση να ξαναρχίσει η πολιτική διαδικασία με σκοπό να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε το 2011.
Κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προβλέπεται να αρχίσει έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών για την Idlib σήμερα Παρασκευή 6/3 στις 20:00 [ώρα Ελλάδας].
Η Ρωσία αναμένεται να παρουσιάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας, στην οποία κατέληξε με τη Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης