Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zanganeh (Ιράν): Ο ΟΠΕΚ δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο εάν η Ρωσία απορρίψει την πρόταση για τις περικοπές

Zanganeh (Ιράν): Ο ΟΠΕΚ δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο εάν η Ρωσία απορρίψει την πρόταση για τις περικοπές
Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου τόνισε ότι οι χώρες του οι χώρες του ΟΠΕΚ θα μειώσουν την παραγωγή κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Τη συφμωνία του ΟΠΕΚ για νέα μείωση στην παραγωγή πετρελαίου μετά τον Μάρτιο του 2020 ανακοίνωσε σήμερα (5/3) ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στη Βιέννη, τονίζοντας ότι πλέον ο Οργανισμός αναμένει την αυριανή συνάντηση με τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στις περικοπές.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Zanganeh, «ο ΟΠΕΚ συμφώνησε για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ οι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ, επικεφαλής των οποίων είναι η Ρωσία, θα προχωρήσουν σε περικοπές 500 χιλ. βαρελιών ημερησίως».
Παράλληλα, ο Ιρανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η νέα συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της η παραγωγή των χωρών θα επιστρέψει στα επίπεδα που βρισκόταν τον Δεκέμβριο του 2019.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν μόνο εάν η πλευρά της Ρωσίας συμφωνήσει κατά τη διάρκεια της αυριανής συνάντησης, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «εάν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν έχουμε κάποια εναλλακτική επιλογή».
Σημειώνεται ότι ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, αποχώρησε χθες από τη Βιέννη, προκειμένου να παρευρεθεί σε τακτική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Μόσχα, και θα επιστρέψει αύριο για να συμμετάσχει στις συνομιλίες με τον ΟΠΕΚ και τους υπόλοιπους παραγωγούς που συμμετέχουν στη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης