Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό – Κικίλιας: Ούτε πανικός ούτε εφησυχασμός

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό – Κικίλιας: Ούτε πανικός ούτε εφησυχασμός
Να συνεχιστεί η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για την εξέλιξη της επιδημίας ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης
Σύσκεψη για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, μετά και την ανακοίνωση για το 10ο επιβεβαιωμένο κρούσμα, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 5/3 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, οι οποίοι και ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και για τις κινήσεις που λαμβάνει το  υπ.Υγείας.
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης και των μέτρων που έχουν ληφθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τονίστηκε η ανάγκη να επισημανθεί με κάθε τρόπο και σε όλους τους χώρους, πέραν της αποφασιστικότητας της πολιτείας να λειτουργήσει προληπτικά η ατομική ευθύνη των πολιτών να τηρούν τα μέτρα υγιεινής.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε να συνεχιστεί η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, όπως γίνεται από την πρώτη στιγμή καθώς επίσης και να εξεταστεί αν και ποιες περαιτέρω ενέργειες χρειάζονται προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, όπως προβλέπεται και στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).
Παράλληλα, θα συνεχιστεί η ενημερωτική καμπάνια του υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες προκειμένου να τηρούν τα προληπτικά μέτρα.
Πριν τη σύσκεψη ο υπ.Υγείας, Β. Κικίλιας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.
Όπως είπε ο κ.Κικίλιας, συμπεριφορές ατομικής ευθύνης που δεν συνάδουν με τις οδηγίες των ειδικών μπορεί να αποβούν μοιραίες για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες.
Ο κ. Κικίλιας κάλεσε για ακόμη μια φορά τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες και τους κανόνες των ειδικών και να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτούς.
«Δεν υπάρχει λόγος πανικού αλλά όχι στον εφησυχασμό», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης