Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη για τις αγορές της Ασίας μετά το ράλι στη Wall - Στο +1,09% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +1,99%

tags :
Νέα κέρδη για τις αγορές της Ασίας μετά το ράλι στη Wall - Στο +1,09% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +1,99%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,88% στις 26.714 μονάδες
Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (5/3) οι αγορές της Ασίας, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά το ράλι που σημειώθηκε στη Wall Street κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά +1,09% στις 21.329,12 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +1,11% και τις 6.395,70 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,26% στις 2.085,26 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SET στην Ταϋλάνδη καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,68% στις 1.401,83 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,88% στις 26.714 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, ο οποίος έκλεισε στο +1,08% και τις 11.514,82 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,99% στις 3.071,68 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος και για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +1,90% και τις 11.711,37 μονάδες.
Στις ΗΠΑ, οι αγορές της Wall Street αντιστάθμισαν τις απώλειες που σημειώθηκαν κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο μεγαλύτερη του +4,22% στις 3.130,11 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +3,85% στις 9.018,09 μονάδες, ενώ η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στον δείκτη Dow Jones, ο οποίος έκλεισε στο +4,53% και τις 27.090,86 μονάδες.
Χθες, η Βουλή και η Γερουσία των ΗΠΑ κατέληξαν σε νέα μέτρα ύψους 8,3 δισ. δολ. για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενισχύοντας μεταξύ άλλων τις έρευνες για τη δημιουργία εμβολίου και φαρμάκων.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν νέα μέτρα στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως, μετά την απόφαση της Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία από τον αντίκτυπο του κορωνοϊού.
Όπως αναφέρει ο διευθυντής χαρτοφυλακίου της Globalt Investments, Tom Martin, τα μέτρα της αμερικανικής κυβέρνησης «αφορούν χρήματα τα οποία θα δαπανηθούν σε κάτι που θα έχει πραγματικό αντίκτυπο στον μετριασμό των επιπτώσεων στην οικονομία».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής επενδύσεων της Cresset, Jack Ablin, δήλωσε ότι «οι επενδυτές θα ανακουφιστούν από μία συντονιμσένη δράση των κεντρικών τραπεζών», διευκρινίζοντας ότι «ανακουφίζομαι σκεπτόμενος ότι δεν πρόκειται για πανούκλα, και ότι τελικά θα ξεπεράσουμε την κατάσταση».
Κέρδη καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για τις περικοπές στην παραγωγή τους.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +0,90% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 51,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράψει άνοδο της τάξεως του +0,77% στα 47,14 δολ. ανά βαρέλι.
Οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν αργότερα εντός της ημέρας στη Βιέννη προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της συμφωνίας, ενώ η συνάντηση με τη Ρωσία και τα υπόλοιπα κράτη που συμμετέχουν στη συμφωνία θα λάβει χώρα αύριο Παρασκευή (6/3).
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως μετά τον Μάρτιο, προκειμένου να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην παγκόσμια ζήτηση.
«Κάθε επενδυτής πετρελαίου έχει το δάχτυλό του στα κουμπιά αγοράς και πώλησης, ενώ παρακολουθεί τη συνάντηση του ΟΠΕΚ», αναφέρει ο ιδρυτής της Again Capital, John Kilduff, διευκρινίζοντας ότι «μία συμφωνία περικοπών κατά 1 εκατ. βαρέλια ή και περισσότερο σημαίνει αγορά και η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας σημαίνει πώληση».
Όσον αφορά τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 2010, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων κατά 785 χιλ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα διαμορφωθεί στα 2,64 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 4,34 εκατ. βαρέλια, ενώ παρόμοια ήταν και η πτώση για τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου, τα οποία υποχώρησαν κατά 4 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης