Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής για τις τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο

tags :
Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής για τις τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο
Για τουρκική εξωτερική πολιτική των εκβιασμών έκανε λόγο ο Αναπ. Υπουργός Εξωτερικών
Σαφές μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ της ελληνικής και κυπριακής πλευράς απέναντι στην ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορά της τις τελευταίες ημέρες έστειλαν σήμερα (4/3) ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Συλλούρης, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τον κ. Συλλούρη για τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και ανέλυσε διεξοδικά την κατάσταση που διαμορφώνεται στα ελληνικά σύνορα, ως αποτέλεσμα των μεθοδεύσεων που ακολουθεί η τουρκική πλευρά στο πλαίσιο της πολιτικής εργαλειοποίησης του ζητήματος.
Έκανε, μάλιστα, λόγο για «εξωτερική πολιτική των εκβιασμών», που ακολουθεί ο Τούρκος Πρόεδρος, προκειμένου να αναστρέψει τη δυσμενή πολιτική και οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του.
Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι με τη χθεσινή παρουσία τους στον Έβρο οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλαν ηχηρό μήνυμα υποστήριξης στην Ελλάδα, που προστατεύει τα σύνορα όχι μόνο της χώρας, αλλά και της Ευρώπης.
Από πλευράς του, ο κ. Συλλούρης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, αφού αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς των δύο χωρών, εξέφρασε στον κ. Βαρβιτσιώτη την αμέριστη στήριξη κι αλληλεγγύη της κυπριακής πλευράς στον αγώνα που δίνει η Ελλάδα για την προάσπιση των ευρωπαϊκών συνόρων.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε επίσης η τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και ζητήματα περιφερειακής συνεργασίας, ιδίως στο πλαίσιο των πολυμερών σχημάτων Ελλάδας-Κύπρου με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης