Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για τον χρυσό μετά τη μείωση επιτοκίων από τη Fed - Στο +0,18% και τα 1.647,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη για τον χρυσό μετά τη μείωση επιτοκίων από τη Fed - Στο +0,18% και τα 1.647,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει κοντά στα υψηλά επτά ετών στα οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη (4/3) ο χρυσός, παραμένοντας κοντά σε υψηλά επτά ετών, μετά την απόφαση της Federal Reserve να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης.
Συγκεκριμένα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Απριλίου 2020 ενισχύεται κατά +0,18% στα 1.647,30 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,44% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,58 γεν.
Χθες (3/3) η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα ανακοίνωσε μείωση των επιτοκίων στο εύρος του 1% με 1,25% πραγματοποιώντας την πρώτη μείωση επιτοκίων εκτός του φυσιολογικού κύκλου συναντήσεων της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής για πρώτη φορά μετά από το 2008.
Ωστόσο, η απόφαση της Federal Reserve δεν κατάφερε να αμβλύνει τις ανησυχίες των επενδυτών για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία, διατηρώντας τη θέση του πολύτιμου μετάλλου ως «ασφαλές καταφύγιο».
Μέχρι στιγμής η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί πάνω από +8% το τρέχον έτος, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα σκαρφάλωσε στα 1.676 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2013.
«Ο χρυσός ενδέχεται να ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφάλεια στον χρυσό εν μέσω των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση», τόνισε ο επικεφαλής εμπορευμάτων της Geojit Financial Services, προσθέτοντας ότι «καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ταχύτερα εκτός της Κίνας και η έκτακτη μείωση επιτοκίων από τη Fed αναταράσσει τις αγορές, η ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός θα αυξηθεί».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή για το ασήμι παραδόσεως Μαΐου 2020 ενισχύεται κατά +0,29% στα 17,23 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Απριλίου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,56% στα 874,20 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης