Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Επενδύσεις 2 δισ. ευρώ σε νέα ξενοδοχεία από τη Blackstone

tags :
Επενδύσεις 2 δισ. ευρώ σε νέα ξενοδοχεία από τη Blackstone
Ο αμερικανικός όμιλος, που διαθέτει ήδη ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο στην Ισπανία, βολιδοσκοπεί νέες ευκαιρίες για να επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία του στη Γηραιά Ήπειρο, με αιχμή την Ελλάδα και την Πορτογαλία
Κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ σε ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή της νότιας Ευρώπης προτίθεται να επενδύσει τα επόμενα χρόνια η Blackstone.
Ο αμερικανικός όμιλος, που διαθέτει ήδη ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο στην Ισπανία, βολιδοσκοπεί νέες ευκαιρίες για να επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία του στη Γηραιά Ήπειρο, με αιχμή την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
Ο όμιλος διαθέτει ήδη 18.000 κατοικίες στην Ισπανία, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου στην κορυφή της ιδιοκτησίας στον εν λόγω τομέα, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Εξελίξεων Ισπανίας.
Μάλιστα, το γεγονός ότι οι ισπανικές ακτές έχουν δεχθεί 7 δισ. ευρώ επενδύσεων και η αγορά έχει οδηγηθεί σε κορεσμό και σε αύξηση της αξίας των ακινήτων, οδηγεί τον αμερικανικό όμιλο, με έδρα στη Νέα Υόκρη, στην απόφαση να τοποθετηθεί επιχειρηματικά και σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία.

Παρουσία στην Ελλάδα
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, με ένα deal ύψους 178,6 εκατ. ευρώ, η Blackstone απέκτησε από των κυπριακών συμφερόντων όμιλο Louis πέντε ξενοδοχεία, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Κέρκυρα, δύο στη Ζάκυνθο και ένα στην Κρήτη, συνολικής δυναμικότητας 1.464 δωματίων.
Τα ξενοδοχεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τον όμιλο Louis, υπό τη διοίκηση της εταιρείας φιλοξενίας HIP, ιδιοκτησίας κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone. Η HIP είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη και με την εξαγορά αυτή επεκτείνει το δίκτυό της και στην Ελλάδα.
Η Blackstone είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά ακινήτων. Ιδρύθηκε το 1991 και έχει διαχειριζόμενα κεφάλαια ύψους 154 δισ. δολαρίων.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης