Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι ΗΠΑ ενισχύουν στρατιωτικά την Τουρκία ενάντια στον Assad

Οι ΗΠΑ ενισχύουν στρατιωτικά την Τουρκία ενάντια στον Assad
Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία, David Satterfield, δήλωσε  πως η Ουάσινγκτον εξετάζει το αίτημα της Άγκυρας για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας
Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να παράσχουν πυρομαχικά μαζί με ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία, η οποία επιχειρεί στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε σήμερα ο Aμερικανός ειδικός αντιπρόσωπος στην περιοχή James Jeffrey.
«Η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Μεγάλο μέρος των ενόπλων δυνάμεών της χρησιμοποιεί αμερικανικό εξοπλισμό. Θα εξασφαλίσουμε ότι ο εξοπλισμός αυτός είναι έτοιμος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί» υπογράμμισε ο Jeffrey στους δημοσιογράφους.
Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία, David Satterfield, δήλωσε εξάλλου κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η Ουάσινγκτον εξετάζει το αίτημα της Άγκυρας για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Morgan Ortagus, δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια 108 εκατομμυρίων δολαρίων για τον λαό της Συρίας.
Η εκπρόσωπος πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ρητά τη σύσταση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Antonio Guterres, να ανοίξει άλλο ένα μεθοριακό πέρασμα ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία στο Ταλ Αμπιάντ για την παράδοση αρωγής και φαρμάκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης