Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ετοιμάζεται μεγάλη συμμαχία Assad - Haftar ενάντια στην Τουρκία

Ετοιμάζεται μεγάλη συμμαχία Assad - Haftar ενάντια στην Τουρκία
Ισχύς εν τη ενώσει για Λιβύη και Συρία ενάντια στον εισβολέα Ερντογάν
Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας (SANA), η κυβέρνηση του προέδρου Bashar Al Assad προχώρησε σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής στα βόρεια σύνορά της.
Κατόπιν σχετικών διαβουλεύσεων, παραχώρησε το κτίριο της πρεσβείας της Λιβύης στη Δαμασκό, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του ύστερα από οκτώ χρόνια, όχι στη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας του Fayez al-Sarraj, αλλά στην πλευρά εκείνη του στρατάρχη Khalifa Haftar.
Με άλλα λόγια, το καθεστώς Assad θέλησε να προβεί στην αναγνώριση του στρατοπέδου εκείνου του λιβυκού εμφυλίου που πολεμά ενάντια στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι δύο πλευρές υπέγραψαν σχετικό μνημόνιο συναντίληψης μόλις την περασμένη Κυριακή στη Δαμασκό, αποσκοπώντας «στον καλύτερο μεταξύ του συντονισμό στη διεθνή σκηνή… ενάντια στον παρεμβατισμό και στην επιθετικότητα της Τουρκίας» («… a memo of understanding was signed… on coordinating stances between the two countries at the international and regional forums, particularly in facing the Turkish intervention and aggression on the two countries»).
Η πλευρά του Assad εκπροσωπήθηκε στις συνομιλίες για την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης από τον υπουργό Εξωτερικών Walid Muallem και η πλευρά του Haftar από τον αντιπρόεδρο Abdul-Rahman al-Ahiresh και τον υπουργό Εξωτερικών Abdul-Hadi al-Hawaij.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης