Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Eurobank: Προκήρυξη 8ου κύκλου Προγράμματος egg - enter•grοw•go - Στηρίζοντας την επιχειρηματική καινοτομία

tags :
Eurobank: Προκήρυξη 8ου κύκλου Προγράμματος egg - enter•grοw•go - Στηρίζοντας την επιχειρηματική καινοτομία
Οι υποψηφιότητες για συμμετοχή στο egg - enter•grow•go μπορούν να υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη ο 8ος κατά σειρά κύκλος του Προγράμματος egg - enter•grοw•go, που σχεδίασαν και υλοποιούν από το 2013 η Eurobank και το Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, παρέχοντας στήριξη στη καινοτόμο επιχειρηματικότητα με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξή της.
Με βάση την εμπειρία από τους προηγούμενους κύκλους και τις διεθνείς τάσεις, το egg ενδυναμώνει το ρόλο του ως ο πιο ολοκληρωμένος επιχειρηματικός επιταχυντής (start-up accelerator) στην Ελλάδα και ενισχύει το πλέγμα στήριξης στις επιχειρήσεις, βελτιώνοντας περαιτέρω ποιοτικά χαρακτηριστικά του Προγράμματος στο νέο κύκλο της πλατφόρμας egg Start – Up. Ειδικότερα:
- Αίρεται ο περιορισμός στο χρόνο ζωής που μπορεί να έχει μια καινοτόμος επιχείρηση για να συμμετάσχει.
- Ενισχύεται το Πρόγραμμα Εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο egg, καθώς και οι δράσεις διασύνδεσής τους με την πραγματική οικονομία, με ενέργειες και πρωτοβουλίες σε συνεργασία με αναγνωρισμένους εγχώριους και διεθνείς φορείς.
- Εντατικοποιείται η παρακολούθηση και καθοδήγηση των επιχειρηματικών ομάδων που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα φέτος για να επιταχυνθεί η υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.
Οι επιχειρηματικές ομάδες θα εργαστούν για να υλοποιήσουν συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους του επιχειρηματικού σχεδίου (milestones) ακόμη και σε μηνιαία βάση όπως: η εστίαση στην αγορά-στόχο, σχεδίαση του επιχειρηματικού μοντέλου, ιεράρχηση προϊόντων / υπηρεσιών, οργάνωση και διοίκηση της επιχείρησης, οικονομική διαχείριση & παρακολούθηση εταιρικών δαπανών και εξασφάλιση κατάλληλων συνεργατών.
Ήδη, από τον 7ο κύκλο, το Πρόγραμμα απευθυνόμενο σε καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες, οι οποίες διαθέτουν επιχειρηματικό σχέδιο που μπορεί να επιτρέψει επενδυτική ανάπτυξη και εμπορική δραστηριοποίηση, ενεργοποίησε τη νέα του δομή, με την οποία στηρίζει τις επιχειρηματικές ομάδες μέσα από δύο διακριτές και συμπληρωματικές πλατφόρμες. Συγκεκριμένα:
- Την πλατφόρμα egg Start-Up, η οποία απευθύνεται σε επιχειρηματικές ομάδες και στοχεύει στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας σε πρώιμο στάδιο εκκόλαψης (incubation).
- Την πλατφόρμα egg Scale-Up, τον εξελιγμένο επιχειρηματικό επιταχυντή (acceleration) του egg - enter•grοw•go, ο οποίος απευθύνεται σε πιο ώριμα start-ups και επιχειρήσεις που αναζητούν επιτάχυνση της προϊοντικής τους ανάπτυξης, αύξηση πωλήσεων και νέα χρηματοδότηση.
Στον 8ο κύκλο του egg μπορούν να υποβληθούν προτάσεις από όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, εφόσον το υποβαλλόμενο επιχειρηματικό σχέδιο πληροί τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά επιχειρηματικής καινοτομίας, αριστείας και βιωσιμότητας στο πλαίσιο των τάσεων στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά.
Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα επιχειρηματικά σχέδια τα οποία αξιοποιούν πολυετή ερευνητική δραστηριότητα ή κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών σε τομείς όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, Big Data, Κυβερνοασφάλεια, Τουριστικές Τεχνολογίες & Σύγχρονες Υπηρεσίες, Fintech, Ρομποτική, Εικονική / Επαυξημένη Πραγματικότητα, Βιομηχανία, Βιοτεχνολογία, Ιατρικές Τεχνολογίες και Μέθοδοι, Αγροτική Τεχνολογία, Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες, Ενέργεια, Εκπαίδευση κ.ά.
Ταυτόχρονα παρέχεται ολοκληρωμένη δέσμη χρηματοδοτικών επιλογών, που δίνει στους νέους επιχειρηματίες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν διαφορετικά κανάλια χρηματοδότησης:
- Δυνατότητα μικροχρηματοδότησης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EASI και σε συνεργασία με την AFI (Action Finance Initiative) στα στάδια «εκκόλαψης», εντός του egg.
- Δάνεια κεφαλαίου κίνησης και μακροπρόθεσμα δάνεια.
- Δυνατότητα χρηματοδοτικής στήριξης μέσω των τριών (3) funds, Velocity.Partners, Uni.fund και Big Pi Ventures του EquiFund, της επενδυτικής πλατφόρμας που επενδύει σε νεοφυείς εταιρείες και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF). Μέσω των τριών funds δύναται να υποστηριχθούν χρηματοδοτικά:
- εταιρείες και επιχειρηματικές ομάδες με καινοτόμες ιδέες στο ξεκίνημά τους όπως αυτές που συμμετέχουν στις πλατφόρμες egg Start - Up & egg Scale – Up,
- εταιρείες που «γεννιούνται» μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, κ.ά.
Στο πλαίσιο του νέου κύκλου του Προγράμματος egg - enter•grow•go, και συγκεκριμένα για την πλατφόρμα egg Start-Up, 12μηνης συνολικής διάρκειας, δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για συμμετοχή έχουν ομάδες ατόμων, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, οι οποίοι επιθυμούν να ενισχύσουν τη μελλοντική προοπτική της επιχειρηματικής τους ιδέας ή και της επιχείρησής τους.
Οι υποψηφιότητες για συμμετοχή στο egg - enter•grow•go μπορούν να υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, στις 15.00, ενώ το πρώτο Open Day του 8ου κύκλου διενεργείται την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, στις εγκαταστάσεις του egg στις 17.00.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες στην ιστοσελίδα του egg - enter•grοw•go.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης