Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Αυτονόητη η προστασία των συνόρων – Ο Erdogan την Ευρώπη εκβιάζει

Κατρούγκαλος: Αυτονόητη η προστασία των συνόρων – Ο Erdogan την Ευρώπη εκβιάζει
Χρειάζεται να γίνει Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το προσφυγικό υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος
Τη θέση ότι είναι αυτονόητη η προστασία των συνόρων διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο να συγκληθεί Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το μεταναστευτικό/προσφυγικό καθώς πρέπει το θέμα αυτό να γίνει ευρω-τουρκικό και να μην είναι διμερές Ελλάδας – Τουρκίας.
«Η προστασία των συνόρων είναι αυτονόητο πράγμα και το 2015 κλειστός ήταν ο Έβρος» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Κατρούγκαλος, τονίζοντας πως η ελληνική πολιτική πρέπει να είναι αποτελεσματική, να εξασφαλίζει ενότητα και να μην είναι αντίθετη στη διεθνή ενότητα.
Όπως είπε, η μέχρι στιγμής πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι αποτελεσματική διότι «χρειαζόμαστε το θέμα να γίνει ευρω-τουρκικό και να μην είναι διμερές, Ελλάδας – Τουρκίας, διότι πράγματι ο Erdogan την Ευρώπη εκβιάζει».
«Άρα χρειάζεται συμβούλιο κορυφής και να μην αρκεστούμε σε συμβολικές κινήσεις υποστήριξης.
Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διαμορφώσει εκείνους τους συσχετισμούς, ώστε να μην έχουμε μόνο καλά λόγια, αλλά και συγκεκριμένες πράξεις.
Να πει για παράδειγμα στην Τουρκία ότι εάν συνεχίσετε θα έχετε κυρώσεις, ότι θα πρέπει να πάρουν ένα κομμάτι των προσφύγων και επίσης να διοργανώσει ένα ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών για όσους δεν είναι πρόσφυγες» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.
Όσο για το θέμα της αναστολής των αιτημάτων ασύλου, σημείωσε ότι «η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ είπε το αυτονόητο ότι δεν υπάρχει διεθνές στήριγμα, ώστε να μην δίνει για ένα ολόκληρο μήνα καθόλου άσυλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης