Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στα 6,5 δισ. ευρώ οι επενδύσεις στον τουρισμό έως το 2023

tags :
Στα 6,5 δισ. ευρώ οι επενδύσεις στον τουρισμό έως το 2023
Του Χάρη Ντιγριντάκη
Στις ράγες των επενδύσεων οι οποίες αναπτύσσονται και σε νέους προορισμούς τροχοδρομεί ο ελληνικός τουρισμός.
Στα 6,5 δισ. ευρώ αναμένεται να φθάσουν οι επενδύσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία έως το 2023, με τον ελληνικό τουρισμό να προσφέρει πεδίο δόξης λαμπρό, όχι μόνο για τους εγχώριους αλλά και τους ξένους επενδυτές.
Το παραπάνω ποσό προκύπτει μέσα από τις προτάσεις που έχουν ή αναμένεται να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, και άλλες μέσα από προγράμματα ενίσχυσης ΜΜΕ.
Όπως επισημαίνει ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης : «Οι επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα ξενοδοχεία, οι μισές εκ των οποίων σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, και μέχρι το 2023 θα ανέλθουν στο ποσό των 6,5 δισ. ευρώ περίπου».

Costa Navarino
Σημειώνεται εδώ ότι μόνο οι νέες επενδύσεις της ΤΕΜΕΣ στο Costa Navarino όταν ολοκληρωθούν και στις 4 περιοχές της θα αγγίξουν το ποσό του 1,2 δισ. ευρώ δημιουργώντας 11.200 έμμεσες ή άμεσες θέσεις εργασίας.



Επιπροσθέτως όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο επικεφαλής της ΤΕΜΕΣ κ. Αχιλλέας Κωσταντακόπουλος έως σήμερα στην περιοχή Navarino Dunes, οι επενδύσεις τρίτων από τις πωλήσεις τουριστικών ακινήτων που έχουν ήδη υλοποιηθεί, θα ξεπεράσουν τα 108 εκατ. ευρώ. «Συνολικά στην Costa Navarino, οι επενδύσεις τρίτων σε αγορά και κατασκευή διάφορων τύπων κατοικιών θα φτάσουν τα 1,3 δισ. ευρώ. Αν λοιπόν προσθέσουμε το σύνολο των επενδύσεων στην Costa Navarino, ξεπερνάμε τα 2,5 δισ. ευρώ», τόνισε ο κ. Κωσταντακόπουλος.

Sani/Ikos
Τους 9.000 θα ξεπεράσει την επόμενη πενταετία ο αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο Sani/ Ikos, κυρίως μέσω της ανάπτυξης νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα και την Ιβηρική, με νέες επενδύσεις (μία εκ των οποίων στην Κρήτη), κατά το ίδιο διάστημα, που θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ.



Την ίδια στιγμή, ο όμιλος, που αποτελεί ουσιαστικά τον πρώτο διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο με ελληνικό DNA, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής του στρατηγικής από το 2015 έως σήμερα επένδυσε 500 εκατ. ευρώ, τόσο στην ανάπτυξη του Sani Resort όσο και στην δημιουργία του νέου διεθνούς brand Ikos Resorts, «που επαναπροσδιορίζει την έννοια Luxury All Inclusive διεθνώς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιτελείς του.
Το Sani/Ikos Group, μέσω των εμπορικών σημάτων του, Sani Resort και Ikos Resorts, λειτουργεί 10 ιδιόκτητα resorts στη Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο.
Ο όμιλος αναπτύσσει τα παραπάνω εμπορικά σήματα στην Ελλάδα μέσω της LBRI, η οποία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο. Τη διοίκηση της LBRI ασκούν ως co-managing partners οι κκ. Σταύρος A. Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin με κύριους μετόχους τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin, Oaktree Capital Management LP, Goldman Sachs Asset Management, Hermes GPE και επενδυτικά κεφάλαια.

Grecotel
Εν τω μεταξύ, σε βραχύ χρονικό διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται ανακοινώσεις απόκτησης νέων εμβληματικών ξενοδοχειακών assets από τον Όμιλο Grecotel-N. Δασκαλαντωνάκη.



Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, για επενδύσεις στις οποίες αν συνυπολογιστεί και ένα ευρύ πρόγραμμα ανακαινίσεων μονάδων του ομίλου θα αγγίξουν το ποσό των 150 εκατ. ευρώ.

Νέα επένδυση της Marbella Collection
Στα 25 εκατ. ευρώ ανήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος κατασκευής του νέου αποκτήματος της Marbella Collection της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο κ. Βασίλης Δρακόπουλος και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Χρήστος Κτενίδης.
Πρόκειται για το πολυτελές MarBella Elix που ανοίγει τις πύλες του στην Πέρδικα Θεσπρωτίας τον Ιούνιο του 2020 με στόχο να προσφέρει μια νέα εμπειρία φιλοξενίας.
Κατασκευασμένο σε μια κατάφυτη έκταση πάνω από την παραλία Καραβοστάσι, απέναντι από την Κέρκυρα και πλησίον της Πάργας, το MarBella Elix απευθύνεται σε επισκέπτες οι οποίοι, εκτός από τις υψηλού επιπέδου ανέσεις και παροχές πέντε αστέρων, ασπάζονται τη νέα φιλοσοφία διακοπών που εστιάζει, όχι μόνο στην πολυτελή ζωή εντός του ξενοδοχείου, αλλά και στην επαφή με το περιβάλλον μέσα από δραστηριότητες ευεξίας και «αποτοξίνωσης» σε βουνό και θάλασσα.



Το MarBella Elix διαθέτει 146 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες 13 διαφορετικών τύπων που προσφέρουν πανοραμική θέα στο Ιόνιο πέλαγος, με το 1/3 αυτών να περιλαμβάνουν ιδιωτική πισίνα υπερχείλισης αποτελώντας την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να απολαύσουν την απόλυτη ιδιωτικότητα.
Το ξενοδοχείο προσφέρει ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων εντός και εκτός των εγκαταστάσεών του, καλύπτοντας τις ανάγκες των φιλοξενουμένων και των οικογενειών τους καθώς και τους λάτρεις της περιπέτειας. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μια μεγάλη πισίνα υπερχείλισης με εξωτερικό τζακούζι, γυμναστήριο καθώς και γήπεδα τένις και πολλαπλών αθλητικών χρήσεων. Από τα νήπια έως τους εφήβους, οι οικογένειες θα βρουν στο MarBella Elix ό,τι χρειάζονται για χαρούμενες διακοπές γεμάτες διασκέδαση. Για τις ανάγκες των παιδιών προσφέρονται υπηρεσίες οργανωμένου Mini Club από την Worldwide Kids, ενώ θα λειτουργήσει το πρώτο Adventure Club για παιδιά, οργανωμένο από την Exploration Society, εταιρεία που ειδικεύεται σε δραστηριότητες στο εξωτερικό περιβάλλον υπό καθοδήγηση με απόλυτη ασφάλεια, συνδυασμένες με ένα νοερό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία, αφού η περιοχή έχει και τέτοιο ενδιαφέρον.
Υπογραμμίζεται ότι MarBella Collection αποτελεί ένα δυναμικά εξελισσόμενο ξενοδοχειακό group που εδώ και 50 χρόνια προάγει την εξαιρετική ελληνική φιλοξενία μέσα από τα δύο ξενοδοχεία της στην Κέρκυρα: το οικογενειακό 5-αστερό MarBella Corfu Hotel στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών (το 2019 τιμήθηκε με το Condé Nast Traveller Readers’ Choice Awards ως ένα από τα 10 κορυφαία ελληνικά ξενοδοχεία και μέσα στα 30 καλύτερα ευρωπαϊκά καλοκαιρινά resort) και το γειτονικό adults only suite hotel MarBella Nido Suite Hotel & Villas, μέλος της Small Luxury Hotels of the World που ολοκλήρωσε πρόσφατα πρόγραμμα ανακαίνισης ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης