Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο Έβρος είναι όρθιος - Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης - Δεν θα περάσει κανείς παράνομα

Μητσοτάκης: Ο Έβρος είναι όρθιος - Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης - Δεν θα περάσει κανείς παράνομα
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και στο στρατιωτικό φυλάκιο στους Κήπους Έβρου
(upd2) Τη θέση ότι ο Έβρος είναι όρθιος και ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη λίγο πριν την άφιξη της ηγεσίας της ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστική στάση και πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση.
«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, καθώς είναι εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κάνεις παράνομα» είπε ο κ.Μητσοτάκης, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί.
«Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης.
Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και τους κατοίκους που «βάζουν πάντα πλάτη».
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Μετά την Αλεξανδρούπολη, ο κ.Μητσοτάκης μετέβη στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση σε όλο το μήκος των συνόρων του Έβρου.
Όπως αναφέρθηκε από τις αστυνομικές αρχές του φυλακίου, χθες Δευτέρα 2/3 και σήμερα Τρίτη 3/3 η πίεση έχει μεταφερθεί στ νότιο Έβρο, ενώ ειπώθηκε ακόμη ότι τη νύχτα υπήρξε απόπειρα από 1.000 ανθρώπους, σε συγκεκριμένο σημείο, για μαζική είσοδο στη χώρα, αλλά η απόπειρά τους απετράπη.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι τουρκικές αρχές προωθούν σε συγκεκριμένα σημεία ανθρώπους με λεωφορεία προκειμένου να αυξήσουν την πίεση στα ελληνικά σύνορα.
Οι ελληνικές αρχές επιτηρούν όλα τα σημεία και έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.
Μετά τις Φέρες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στη γέφυρα των Κήπων του Έβρου, όπου και συνεχάρη το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα του ποταμού φυλάσσοντας τα σύνορα.
Νωρίτερα, επισκέφθηκε τη στρατιωτική μονάδα στους Κήπους του Έβρου.
«Δεν θα περάσει κανείς παράνομα στη χώρα.
Να στείλουμε, εδώ από τον Έβρο, μήνυμα.
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το οποίο γίνεται, χαίρομαι που βλέπω ότι το ηθικό είναι στην κυριολεξία ακμαιότατον.
Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε ακριβώς αυτό που πρέπει.
Τίποτα λιγότερο.
Αυτό μας γεμίζει όλους με παρά πολλή σιγουριά, να μπορεί ο καθένας να κάνει τη δική του δουλειά. Και πάλι συγχαρητήρια» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 3 Μαρτίου 11:13)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης