Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ο χρυσός έχει ανοσία στον κορωνοϊό, σε αντίθεση με τις οικονομίες

Goldman Sachs: Ο χρυσός έχει ανοσία στον κορωνοϊό, σε αντίθεση με τις οικονομίες
O χρυσός έχει καταγράψει κέρδη της τάξης του 5% κατά το 2020, υπερβαίνοντας τις απώλειες άνω του 8% που καταγράφει ο S&P 500
Τη στιγμή που η επιδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στις αγορές, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι υπάρχει ένα asset που είναι ασφαλές. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το χρυσό.
«Ενώ τόσο πολύ από το τρέχον περιβάλλον παραμένει ασαφές, υπάρχει κάτι που δεν είναι: ο χρυσός, που σε αντίθεση με τους ανθρώπους και τις οικονομίες, έχει ανοσία στον ιό» αναφέρεται σε ανάλυση της Goldman Sachs.
Σημειώνεται ότι η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 1.597,05 δολ. με κέρδη 0,13%, αν και «βγήκε» από τη χειρότερη εβδομάδα μετά το 2016.
«Ως αποτέλεσμα, ο χρυσός έχει υπεραποδώσει έναντι άλλων assets που θεωρούνται safe assets, όπως το ιαπωνικό γεν ή το ελβετικό φράγκο, μια τάση που βλέπουμε να συνεχίζεται για όσο παραμένει η αβεβαιότητα σχετικά με την επίδραση του COVID-19» αναφέρεται στην ανάλυση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός έχει καταγράψει κέρδη της τάξης του 5% κατά το 2020, υπερβαίνοντας τις απώλειες άνω του 8% που καταγράφει ο S&P 500.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης