Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει ο χρυσός μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας - Στο +1,8% και τα 1.594,80 δολ.. ανά ουγγιά

tags :
Ανακάμπτει ο χρυσός μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας - Στο +1,8% και τα 1.594,80 δολ.. ανά ουγγιά
Οι πρσοδοκίες των επενδυτών για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve έδωσαν ώθηση στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (2/3) ο χρυσός, ανακάμπτοντας μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, εν μέσω προσδοκιών στις τάξεις των επενδυτών για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 1,8% στα 1.594,80 δολ. ανά ουγγιά,καλύπτοντας ένα μέρος από το χαμένο έδαφος της προηγούμενης συνεδρίασης. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, το πολύτιμο μέταλλο είχε καταγράψει βουτιά σχεδόν 5%, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τον Ιούνιο του 2013.

Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,50% στις 97,59 μονάδες, παραμένοντας σε χαμηλά ενός μήνα.
Την περασμένη Παρασκευή (28/2) ο πρέοδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της ώστε να στηρίξει την αμερικανική οικονομία, γεγονός που οι επενδυτές εξέλαβαν ως «μήνυμα» για μία επερχόμενη μείωση των επιτοκίων.
«Ο χρυσός λάμπει έντονα, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα ασφαλή καταφύγια, και οι προβλέψεις για τις τιμές είναι ανοδικές», τόνισε ο επικεφαλής ερευνών της Geojit Financial Services, Vinod Nair, αναφερόμενος στις προωλέψεις των αναλυτών της Goldman Sachs ότι ο χρυσός θα μπορούσε να αγγίξει τα 1.800 δολ. ανά ουγγιά μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής πόρων της MineLife, Gavin Wendt, δήλωσε ότι «τα θεμελιώδη του χρυσού παραμένουν συντριπτικά ισχυρά και οι βραχυπρόθεσμες διορθώσεις τιμών δεν είναι τόσο σημαντικές στα πλαίσιας της μεγαλύτερης εικόνας».
«Η πτώση της περασμένης εβδομάδας δνε ήταν τόσο κακή όσο η πτώση του -10% που σημειώθηκε στις αγορές, οπότε μπορεί να πει κανείς ότι ο χρυσός ξεπέρασε την πρόκληση του ασφαλούς καταφυγίου», πρόσθεσε ο κ. Wendt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης