Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Δεν έχουμε λάβει ακόμα επίσημη πρόταση από τον ΟΠΕΚ για νέα μείωση στην παραγωγή πετρελαίου

Novak (Ρωσία): Δεν έχουμε λάβει ακόμα επίσημη πρόταση από τον ΟΠΕΚ για νέα μείωση στην παραγωγή πετρελαίου
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι η Μόσχα αξιολογεί την πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής κατά 600 χιλ. βαρέλια ημερησίως
Στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη πρόταση από τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών για νέα μείωση στην παραγωγή πετρελαίου μετά τον Μάρτιο του 2020, αναφέρθηκε σήμερα (2/3) ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση των δύο πλευρών στη Βιέννη.
Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι «η Ρωσία δεν έλαβε κάποια πρόταση από τα μέλη του ΟΠΕΚ για κοινή μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά ένα εκάτ. βαρέλια ημερησίως».
Παράλληλα, ο κ. Novak πρόσθεσε ότι «η Ρωσία αξιολογεί την πρόταση που είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα η Τεχνική Επιτροπή των ΟΠΕΚ+», αναφερόμενος στην προ τεσσάρων εβδομάδων πρόταση της Επιτροπής για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 600 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Χθες (2/3) ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεχίσει τη συνεργασία με τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους τους προκειμένου όλες οι πλευρές που συμμετέχουν στη συμφωνία να στηρίξουν τις τιμές του πετρελαίου.
«Αυτός ο μηχανισμός που δημιουργήθηκε μαζί με άλλους παραγωγούς πετρελαίου έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό εργαλείο για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης σταθερότητας στην παγκόσμια αγορά ενέργειας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι «η περασμένη εβδομάδα ήταν η χειρότερη για τις αγορές παγκοσμίως από την κρίση του 2008».
Σημειώνεται ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στις 5 Μαρτίου στη Βιέννη προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της συμφωνίας, ενώ η συνάντηση του Οργανισμού με τη Ρωσία θα πραγματοποιηθεί μία μέρα μετά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης