Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς η κινεζική Huawei σχεδιάζει να ανακαταλάβει τις τηλεπικοινωνίες στην Ευρώπη - Ερχονται επενδύσεις

Πώς η κινεζική Huawei σχεδιάζει να ανακαταλάβει τις τηλεπικοινωνίες στην Ευρώπη - Ερχονται επενδύσεις
Oι κινήσεις του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού σε επενδύσεις αποτελούν βασικό τμήμα της στρατηγικής του
Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός «γίγαντας» Huawei προσφέρει αφειδώς τις υπηρεσίες του στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με την ελπίδα ότι θα άρει τις απαγορεύσεις εναντίον του.
Η εταιρεία έχει επενδύσει εκατομμύρια ευρώ σε ερευνητικά και μονάδες παραγωγής σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πολωνία το προηγούμενο έτος.
Και πάλι, λοιπόν, οι ιθύνοντες της κινεζικής εταιρείας πρότειναν νέες επενδύσεις, αντί ανταλλάγματος: την ανάπτυξη δικτύου 5G εντός ευρωπαϊκού εδάφους.
Μάλιστα, η εταιρεία την περασμένη Πέμπτη (27/2) επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει 200 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοταξίου στη Γαλλία. Το εργοστάσιο, το οποίο αναμένεται να προσφέρει εργασία σε 500 άτομα, είναι το πρώτο στο είδος του στην Ευρώπη και μια προσπάθεια να μεταφερθεί η αλυσίδα εφοδιασμού της Huawei στην ηπειρωτική Ευρώπη.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Huawei δέχθηκε τεράστια πίεση από την αμερικανική κυβέρνηση πέρυσι (2019), εξαιτίας και της απαγόρευσης σε εταιρείες ανά τον κόσμο να προμηθεύουν με εξαρτήματα και λογισμικό στον κινεζικό κατασκευαστή συσκευών δικτύου και smartphone.
Προς το παρόν, όμως, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εφαρμόζουν μέτρα για τη μείωση των κινδύνων ασφάλειας στις τηλεπικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με τους Κινέζους πωλητές εξοπλισμού 5G.
Οι κινήσεις του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού σε επενδύσεις αποτελούν βασικό τμήμα της στρατηγικής του για την αποτροπή της μερικής απαγόρευσης επενδυτικής εξάπλωσής του στην Ευρώπη.
Η αλληλογραφία μεταξύ της ολλανδικής κυβέρνησης και των τοπικών, ευρωπαϊκών και παγκόσμιων στελεχών της Huawei, σύμφωνα με το Politico, δείχνει πως ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών επέβαλε το επενδυτικό της βήμα, καλώντας τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στη Χάγη να μην επιβάλουν νέα περιοριστικά μέτρα για το δίκτυο 5G που θέλει να αναπτύξει.
«Δυστυχώς, γίνονται προσπάθειες κατά της Huawei, προκειμένου να τύχει δυσμένειας από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και να ασκηθεί υπερβολική πίεση στην εταιρεία» δήλωσε ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας στην επιστολή του προς τον Ολλανδό πρωθυπουργό Rutte, προσθέτοντας: «Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της χώρας σας, δεν θα αποδώσουν την πίεση αυτή και ότι θα στηρίξετε τη θέση σας αποκλειστικά στα γεγονότα και στη δική σας εμπειρία».

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης