Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν θα μετατραπεί σε χώρο διέλευσης παράτυπων μεταναστών όπως το 2015

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν θα μετατραπεί σε χώρο διέλευσης παράτυπων μεταναστών όπως το 2015
Ο Cavusoglu δεν μπορεί να μιλάει για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου όταν η Τουρκία δεν σέβεται τους ανθρώπους που φιλοξενεί
Σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα ότι η Ελλάδα θα φυλάξει τα σύνορά της έστειλε ο αν. Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο Open, αναφέρθηκε εκτενώς στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει και να θωρακίσει τα σύνορά της απέναντι στις οργανωμένες ροές από την Τουρκία.
Επιπλέον, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο από πλευράς της Τουρκίας μέσω της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού στα σύνορα.
Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι ο κ. Τσαβούσογλου δεν μπορεί να μιλάει για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, όταν η Τουρκία δεν σέβεται τους ανθρώπους που φιλοξενεί, τους οποίους εργαλειοποιεί με το χειρότερο τρόπο. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η Τουρκία καταπατά και δεν εφαρμόζει την Κοινή Δήλωση με την Ε.Ε.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης έστειλε για μία ακόμη φορά μήνυμα προς την Τουρκία, ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορά της και δεν πρόκειται να μετατραπεί από χώρα, σε χώρο διέλευσης παράτυπων μεταναστών, όπως το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης