Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό η χώρα βρέθηκε απολύτως ανέτοιμη

Τζανακόπουλος: Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό η χώρα βρέθηκε απολύτως ανέτοιμη
"Η κυβέρνηση πρέπει να διεθνοποιήσει το ζήτημα", υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος
«Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό η χώρα βρέθηκε απολύτως ανέτοιμη», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΑΘΗΝΑ 984.
Όπως ανέφερε «βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση κλιμάκωσης της προσφυγικής κρίσης.
Και η χώρα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτήν τη νέα έξαρση.
Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό η χώρα βρέθηκε απολύτως ανέτοιμη.
Η κυβέρνηση πρέπει να διεθνοποιήσει το ζήτημα και δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Μητσοτάκης καθυστερεί να ζητήσει έκτακτη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.
Εκτός αν ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να μετατραπεί στον Όρμπαν της νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, «η λογική ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μετατραπεί στο προκεχωρημένο φυλάκιο της Ευρώπης που φαίνεται να υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης δεν συνάδει με τις αρχές που το διεθνές δίκαιο επιτάσσει να χειριζόμαστε αυτές τις καταστάσεις.
Αυτήν την κρίση δεν μπορεί να τη διαχειριστεί η Ελλάδα μόνη της και δεν πρέπει να την αντιμετωπίζει ως ελληνοτουρκικό ζήτημα αλλά πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ανάλογες πρωτοβουλίες.
Είναι αδύνατον να ανοίξουν στη μεταπολεμική Ευρώπη ξερονήσια.
Αυτές οι προτάσεις είναι ξένες προς τις αξίες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και δείχνουν πλήρη αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος».
Υπογράμμισε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση και «υποτάσσεται στα αιτήματα του αντιπροσφυγικού ρεύματος και προχωρά στη μεθόδευση τέτοιου είδους προτάσεων».
Όπως ανέφερε «η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισαν, χωρίς να έχουν βαθιά γνώση του προσφυγικού ζητήματος, να σταματήσουν την πολιτική αποσυμφόρησης των νησιών.
Ήταν βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί τεράστια κοινωνική ένταση στα νησιά και θα οδηγηθούν οι πρόσφυγες σε εξαθλίωση».
Ως προς τη σύνδεση του προσφυγικού με τον κορωνοϊό, ο ίδιος σημείωσε πως «είναι προφανές πως ό,τι δεν κατάφερε η κυβέρνηση να επιτύχει με τη βία, αυτή τη στιγμή επιδιώκει να το πετύχει με τον τρόμο.
Και αυτό το επιχείρημα εντάσσεται στο πλαίσιο των βιοπολιτικών εκβιασμών: αν δεν δημιουργηθούν κλειστά κέντρα τότε θα έχουμε μια υγειονομική βόμβα.
Πρόκειται για επιχειρήματα που στοχεύουν στην κατατρομοκράτηση της κοινωνίας».
Ερωτηθείς για την κλήση από την προανακριτική, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «μια κίνηση προσχηματική για να μπορέσουν να τεκμηριώσουν την απομάκρυνσή μου, όπως και αυτή του κ. Πολάκη, από την προανακριτική».
Όπως είπε  «αυτή η επιτροπή εκκίνησε ως επιτροπή που θα ερευνούσε την υποτιθέμενη σκευωρία για τη Novartis» και «όλο αυτό έχει καταλήξει σε πραγματικό φιάσκο για τη ΝΔ αφού δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο».
Συμπλήρωσε ότι «με αυτό το δεδομένο η ΝΔ προσπάθησε να δημιουργήσει άλλο θέμα με την κατάθεση του κ. Μιωνή» και συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Μιωνής μίλησε για μια συνάντηση που έγινε μετά από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης» και «επομένως, εδώ, έχουμε να κάνουμε με διπλωματικές ενέργειες που είχαν ξεκινήσει από το 2013 από τον κ. Σαμαρά».
Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «το κρίσιμο είναι εάν ο κ. Μητσοτάκης θα συρθεί, να ζητήσει από την Ολομέλεια τη σύσταση νέας προανακριτικής για αδικήματα πέραν της Novartis, από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ και την ομάδα Σαμαρικών».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης