Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Πολύ οργανωμένη απάντηση της ελληνικής Πολιτείας και στον Έβρο και στα νησιά

Μηταράκης: Πολύ οργανωμένη απάντηση της ελληνικής Πολιτείας και στον Έβρο και στα νησιά
Η γραμμή ανάσχεσης στον Έβρο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, ανέφερε ο Ν. Μηταράκης
Την οργανωμένη απάντηση της ελληνικής Πολιτείας σε όσα διαδραματίζονται τόσο στον Έβρο, όσο  και στα νησιά, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε  «μιλάμε για μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στα ανατολικά σύνορα, αλλά και για μια πολύ οργανωμένη απάντηση της ελληνικής Πολιτείας και στον Έβρο και στα νησιά.
Είμαστε σε πλήρη επιφυλακή και έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής να αντιμετωπίσουμε αυτή την προκλητική ενέργεια που βιώνουμε στα ελληνικά σύνορα».
Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα απέτρεψαν πάρα πολλές περιπτώσεις διέλευσης μεταναστών διά της θαλάσσιας οδού.
Κατά τον ίδιο, «αυτή τη στιγμή η γραμμή ανάσχεσης στον Έβρο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, αντιλαμβάνεστε όμως ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια πίεση, και ήδη βλέπουμε δηλώσεις από την τουρκική πλευρά, μετακινήσεις προς τα παράλια για να προσπαθήσουν να περάσουν δια της θαλάσσιας οδού».
Ακόμη, ο υπουργός αναφέρθηκε στο τρίπτυχο της πολιτικής περιορισμού των ροών, εξηγώντας πως είναι «πρώτον, η φύλαξη των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων.
Δεύτερον, η πολιτική διαχωρισμού όσων έχουν προσφυγικό προφίλ, καθώς και επιστροφών όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας.
Τρίτον, τα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα που λειτουργούν αποτρεπτικά, εμφυσούν το αίσθημα ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες και εξασφαλίζουν την εύκολη ταυτοποίηση των αιτούντων στο εσωτερικό τους».
Τέλος, για κλειστά κέντρα ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «οι ανοιχτές δομές είναι επικίνδυνες.
Δεν είμαστε σε μια φυσιολογική περίοδο από πλευράς ροών.
Χρειαζόμαστε τα κλειστά κέντρα».
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε κλειστά κέντρα συγκεκριμένου μεγέθους και όχι τεράστια, όπως ψευδώς διακινείται.
Η ολοκλήρωσή τους θα συνδυαστεί με το κλείσιμο των ανοιχτών δομών», πρόσθεσε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης