Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πανικό η Άγκυρα - Στέλνει ενισχύσεις στη Συρία μετά την κατάρριψη drone της - Δύο συριακά αεροπλάνα κατέρριψε και ο τουρκικός στρατός

Σε πανικό η Άγκυρα - Στέλνει ενισχύσεις στη Συρία μετά την κατάρριψη drone της - Δύο συριακά αεροπλάνα κατέρριψε και ο τουρκικός στρατός
Η Άγκυρα αποφεύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία η οποία στηρίζει το καθεστώς της Δαμασκού
Σε σπασμωδικές κινήσεις προχωρά η Τουρκία μετά την αντίσταση που βρήκε στη Συρία, με αποτέλεσμα να έχουν ανατραπεί σε μεγάλο βαθμό τα επιχειρησιακά σχέδια του Erdogan, που πίστευε οτι η «υπόθεση Συρία» θα ήταν περίπατος.
Σήμερα (1/3) το πρωί ο συριακός στρατός ανακοίνωσε οτι κατέρριψε τουρκικό drone πάνω από την πόλη Σαρακέμπ στην επαρχία Ιντλίμπ, λίγη ώρα αφού είχε ανακοινώσει ότι κλείνει τον εναέριο χώρο πάνω από τη βορειοδυτική Συρία και είχε προειδοποιήσει ότι θα καταρρίπτει οποιοδήποτε αεροσκάφος τον παραβιάσει.
«Οποιοδήποτε αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο μας, θα αντιμετωπίζεται ως εχθρικό και θα καταρρίπτεται», δήλωσε στρατιωτική πηγή σύμφωνα με το SANA.
Την είδηση επιβεβαίωσε και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το οποίο μετέδωσε ακόμη ότι ο τουρκικός στρατός κατέρριψε δύο συριακά αεροσκάφος στην επαρχία Ιντλίμπ κάτι που διαψεύδουν τα Συριακά ΜΜΕ.

Νέα τουρκική επίθεση σε Ιντίμπλ και Χαλέπι

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Erdogan ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Bashar al Assad στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σε απάντηση για τις επιχειρήσεις εναντίον των τουρκικών δυνάμεων αυτήν την εβδομάδα.
"Η επιχείρηση Εαρινή Ασπίδα, που ξεκίνησε μετά την αισχρή επίθεση της 27ης Φεβρουαρίου στο Ιντλίμπ συνεχίζεται με επιτυχία", υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας Halusi Akar.
Η Άγκυρα δεν προτίθεται να έρθει σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η οποία στηρίζει το καθεστώς της Δαμασκού.
Αναμένει όμως από τη Μόσχα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να σταματήσουν οι επιθέσεις των συριακών δυνάμεων και να αποσυρθούν στα όρια που καθορίστηκαν με τη συμφωνία του Σότσι, πρόσθεσε.
"Ο μοναδικός σκοπός μας είναι να σταματήσουμε τις σφαγές του συριακού καθεστώτος, τη ριζοσπαστικοποίηση, τη μετανάστευση", φέρεται να είπε ο Akar, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Υποστήριξε εξάλλου ότι η Τουρκία, κάνοντας χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα, θα στοχοθετήσει μόνο τους στρατιώτες του συριακού καθεστώτος και "εκείνα τα στοιχεία" στην Ιντλίμπ που επιτέθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις.
Ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε επίσης ότι έχουν "εξουδετερωθεί" μέχρι στιγμής 2.200 Σύροι στρατιώτες, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, 8 ελικόπτερα, 103 άρματα, δεκάδες οβιδοβόλα και 3 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας.
Η Άγκυρα κλιμακώνει τις επιθέσεις της στη Συρία μετά το θάνατο δεκάδων τούρκων στρατιωτών με το πρακτορείο Anadolu να υποστηρίζει, ότι ο τουρκικός στρατός  κατέστρεψε στρατιωτικό αεροδρόμιο Ναϊράμπ, στην επαρχία του Χαλεπιού στη βόρεια Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης